NBA

A név, amivel egyre gyakrabban fogsz találkozni: Giannis Antetokounmpo

  • gb1
megosztom

Az NBA új üdvöskéje 13 meccs után első a ligában a szerzett pontok átlagát tekintve (31.5 PPG), azonban nem csak az offenzív képességei miatt irányul rá a sportvilág figyelme. Egyes kritikusok már a legendás Magic Johnsonhoz hasonlítgatják.

Giannis a.k.a. „The Greek Freak” („A görög szörny”) úgy kezdte az idei szezont mint még eddig senki az NBA történetében. Az első öt meccsén 35 pontot, 10 lepattanót és 5 asszisztot átlagolt. Lenyűgöző számok, de természetesen nem a véletlen művei. Szintén rekord: a Milwaukee Bucks franchise történetében még senki nem szerzett 147 pontot az első négy mérkőzésen - ez egy ponttal több mint amit 1969-ben egy bizonyos Kareem Abdul-Jabbar szerzett. Ahogy Jason Kidd nyilatkozott róla, Giannis „a konditeremben él”, és a felkészülési morálját Kobe Bryant és Lebron James ihlették. Mellesleg Kobe volt aki twitteren azt a kihívást találta ki számára, hogy nyerje meg a legértékesebb játékos díját, és a látottak alapján közel sem veszi ezt félvállról.

fotó: espn.com

A sportolók testfelépítésének tanulmányozásával foglalkozó kutatók egybehangzó véleménye szerint az athéni születésű kosaras adottságai egészen kivételesek: karfesztávolsága 220cm, tenyere 27cm-es, achilles-ínjának hossza (mely a hihetetlen dinamizmusát is segíti) pedig duplája az átlagos emberi méretnek

„A mentalitásom, hogy jobb legyek minden egyes nap, és hogy megtegyek mindent, hogy a
csapatom is jobb legyen.” G.A.

Klisének hangozhat de Giannis nem az a típus, aki a levegőbe beszél. A tavalyi idényben már érezhető volt az exponenciális fejlődése, hiszen minden statisztikában javított korábbi mutatóin. Mindent összevetve 23 pontot, 8.8 lepattanót, 5.4 asszisztot és 1.9 blokkot átlagolt, amihez 35.6 perc játékidő társult. Amiben még fejlődnie kell, az a hárompontos dobás (3P% 27.2), valamint a középtávoli kísérletek. 
Amennyiben rátalál a konzisztens dobóformára, onnét kezdve viszont megállíthatatlanná válhat, hiszen már most, ilyen gyenge mezőnybeli próbálkozások mellett is elképesztő statokat produkál. Ez persze főként annak tudható be, hogy igazi erőssége atletikusságának és termetének köszönhetően a gyűrű közvetlen közeli támadása.

Az idei szezon 13 meccsén eddig egészen elképesztő 31,5 pontot, 10,5 lepattanót, 5 asszisztot és 2 blokkot átlagolt. Amit azonban a szakértők még kiemelnek vele kapcsolatban az a védekezése, hiszen ritka, hogy egy ponterős támadó szellemű játékos ugyanolyan erős legyen mindkét részén a pályának. Szinte nincs olyan meccs amin egy jó védekezést követően - legyen az block, vagy steal - egyszemélyes hadseregként robog végig a pályán, és tör a kosárra. Jelenleg nem nagyon van olyan játékos aki az útjába merne állni, hiszen egyszerűen megállíthatatlan.

Antetokounmpo szupersztár státuszát mutatja, hogy a legnagyobb sportszergyártók óriási
harcot vívnak kegyeiért. Jelenleg nincsen érvényes szerződése, a Nike-hoz való kötöttsége
szeptember 30.-ával szűnt meg. Amennyiben tényleg a következő Magic Johnson válik belőle
az potenciális dollármilliókat hozhat a szerencsés márkának. Ezt a feltevést nehéz nem komolyan venni,
ha egy olyan játékos mint a tavalyi finals MVP Kevin Durant azt nyilatkozza róla, hogy „a valaha volt legjobb kosárlabdázó válhat belőle”.

Csapata, a Bucks jelenleg a 8. helyen tanyázik a keleti konferenciában 7-6-os mutatóval, és 3 meccses győzelmi szériában vannak. Éjszaka azonban nem lesz könnyű dolguk - az eddigi szezon egyik meglepetéscsapatát, a Detroit Pistonst fogadják, akik 10 győzelemmel és 3 vereséggel a 2. helyen állnak a tabellán.

   
Milwaukee Bucks Detroit Pistons
1.55 2.20
Fogadási határidő: 2017.11.16. 02:00

Aki esetleg megrémülne a kimondhatatlannak tűnő nevének kiejtésétől, annak itt egy kis segítség magától a görög szörnytől:

megosztom