Foci-vb 2018

A Green Day, sámánok és mérges kígyók színesítik az utolsó vb-pótselejtezőt

Peruban már most átkozzák Új-Zélandot, hát még mi lesz akkor, ha Woodék meglepetést okoznak.

Fotó: Eurosport Asia

Szerda délelőtt Ausztrália is sikerrel vette a pótselejtezőt, Cahillék a hondurasi 0-0-t követően hazai pályán 3-1-re legyőzték a közép-amerikai gárdát. Így már csak egyetlen hely kiadó a 2018-as világbajnokság mezőnyéből, magyar idő szerint pedig csütörtök reggel 6 órára az is biztosan kiderül, hogy Peru vagy Új-Zéland lesz-e a 32. résztvevője az oroszországi viadalnak.

A két csapat múlt heti, wellingtoni találkozóján nem láthattunk gólt, sőt igazából helyzetet is alig-alig hozott a 90 perc. A favoritnak kikiáltott dél-amerikaiak uralták ugyan a mérkőzést, de helyzetük szinte nem is volt, így a 0-0-s végeredmény nem mondható érdemtelennek. A visszavágó tehát igencsak izgalmasnak ígérkezik, hiszen ha Chris Woodék találnának egy gólt Limában, egyből óriási lenne a baj Farfánéknál.

Oddsok a mérkőzésre
   
  Peru Döntetlen Új-Zéland
1x2 1.19 5.75 13.50
Továbbjut 1.09 - 5.75

"A világon semmitől sem kell félnünk és hiszünk magunkban. Az út felét már megtettük és úgy hisszük, a nyomás a peruiakon van. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, bárhogyan is alakul és a visszavágón is szeretnénk olyan eredményt elérni, amellyel büszkévé tesszük az egész országot. De senki ne higgye, hogy megelégszünk azzal, hogy sikerült leikszelnünk egy top10-es válogatott ellen. Nekünk ennél több kell, mi ennél többet akarunk!

Úgy hiszem, az egész futballvilág Peru kijutását várja és úgy gondolja, esélytelenek vagyunk. De bennünk nincsen sem félelem, sem kétségek. Mindenki hisz a győzelemben" - nyilatkozta nagyon szimpatikusan a vendégek szövetségi kapitánya, Anthony Hudson.

Az új-zélandiak kirándulása egyébként nem volt sima, késett ugyanis a repülőgépük és a buszuk is, melynek köszönhetően több, mint 30 órával kevesebb idejük van felkészülni a találkozóra és az akklimatizálódásra, mint az ellenfélnek volt. A biztonságra viszont nem lehet panasza Woodéknak, hiszen több tucat rendőr védi őket, mivel abban a hotelben szálltak meg Limában, ahol a fővárosban koncertező punk/rock zenekar, a Green Day is.

Embed from Getty Images

Ami biztos, hogy a csalódást keltő eredményt követően a peruiaknak többet kell támadniuk hazai pályán, ám az odavágó előtt megsérült gólgyáros, Paolo Guerrero ismételten hiányozni fog Ricardo Gareca keretéből, amely érzékeny pont lehet a dél-amerikaiak támadójátékában.

"Nagyon nem lesz könnyű dolgunk a védelmük ellen, mert rendkívül kemények és egységesek. Nagyon keményen fogunk küzdeni, nem akarunk az utolsó akadályban elesni" - nyilatkozta a sztárcsatár, Farfán.

A hazaiak egyébként tényleg mindent bevetnek a siker érdekében, olyannyira, hogy még sámánokkal és mérges kígyókkal is igyekeznek átkot szórni az új-zélandi futballistákra, hátha ez jelenti majd a különbséget a két csapat között.

Így átkoznák Peruban az ellenfelet - Fotó: Sky Sports

Nem valószínű, hogy gólgazdag 90 (vagy 120) perc vár ránk, hiszen biztosra vehetjük, hogy a vendégek betonvédekezéssel igyekeznek majd minél tovább húzni kapott gól nélkül. A piros-fehérek amúgy sem a töménytelen mennyiségű lőtt gólról voltak híresek az elmúlt hónapokban, habár hazai pályán egy-egy gólra szinte mindig futotta az erejükből. A hazaiak 1.19-es szorzójában nincs igazi érték, miként az 1.09-es oddsú továbbjutásukban sem, így egy kicsit kiegészítve ötletünket, mi arra tippelnénk 1.65-ös szorzóért, hogy nyer Peru, de kevesebb, mint 3.5 gól lesz.

[2645893] 2017-11-16 03:15:00 Peru - Új-Zélandx;