Nemzetközi foci

Zsinórban harmadszor is legyőzik a németeket?

Kedd este 20:45-kor a kölni Rhein Energie Stadionban feszül egymásnak a jövő évi világbajnokság két nagy esélyese.

Joachim Löw fiai, akik a tavalyi kontinenstornán 2-0-al maradtak alul a házigazdákkal szemben, remek formában várják a találkozót, hiszen az említett zakó óta 20 meccsen nem találtak legyőzőre. A nemrég lezárult világbajnoki selejtezősorozatban csoportjukat 100 százalékosan, 10/10 győzelemmel nyerték, és 43 lőtt mellett csupán 4 kapott gólt jegyeztek.

fotó: archív

Pénteken az Anglia elleni rangadón gól nélküli döntetlent játszottak, annak ellenére, hogy a helyzeteket tekintve közelebb álltak a győzelemhez. A német mester nyilatkozata alapján elégedett volt a látottakkal, ennek ellenére további kísérletezésre van kilátás, és több poszton is változás várható a kezdő tizenegyben. Biztosan nem lép pályára Manuel Neuer, Thomas Müller, Shkodran Mustafi, Julian Weigl és Leon Goretzka.

Németország#ger-germany#5

A formát nézve a franciák sem panaszkodhatnak, hiszen kvalifikációs csoportjukat szintén első helyen abszolválták – igaz kevésbé impresszív mutatókkal mint a németek. Legutóbbi meccsükön Wales csapatát sima 2-0-al küldték haza a Stade de France-ból. Deschamps kapitánytól is rotálás várható - Giroud és Lloris sérülés miatt kényszerültek pihenőre – helyükön így kezdőként léphet pályára a PSG tini csatárcsillaga, Mbappé és a Crystal Palace portása Mandanda.

Franciaország#fra-france#5

A következő generáció bemutatkozásának lehetőségét tovább növeli, hogy N’Golo Kante, Thomas Lemar, Tiemoue Bakayoko, Benjamin Mendy és Dimitri Payet sem lett nevezve a mérkőzésre.

A Les Blues keretéről sokat elmond a világbajnok bekk Mats Hummels találkozót megelőző nyilatkozata, melyben a csapat mélységét méltatta:

"Hihetetlen széles választékkal rendelkeznek a fiatal játékosokat tekintve, ilyet még soha nem láttam. Nálunk is meg van ez, de ha csak a fiatalokat nézzük, akkor egy lépéssel előttünk járnak."

Jól tudjuk, hogy a barátságos meccsek lényege a kísérletezés, azonban ez egyre kritikusabb fázisba ér, hiszen 7 hónap múlva indul a 2018-as világbajnokság. Továbbá az ilyen párosításoknál a presztízsnek köszönhetően a felek általában maxra pörgetik magukat, így mindenképp izgalmas, háromesélyes mérkőzésre számíthatunk.

 

  • A felek utóbbi két meccsét a franciák nyerték, a gólarány 4-0 volt a javukra
     
  • A Die Mannschaft legutóbbi három hazai meccsét elveszítette a franciákkal szemben
     
  • A németek legutóbbi 10 hazai meccsének mérlege 9-1-0, melyhez 33-4-es gólarány párosul
     
  • A világbajnoki címvédő 20 meccs óta veretlen
   
Németország Döntetlen Franciaország
2.15 3.30 3.20
[2646191] 2017-11-14 20:45:00 Németország - Franciaországx;