Darts

Van Gerwen, Taylor és Barney is közel a csoportgyőzelemhez

Kedden teljessé válik a nyolcaddöntős mezőny Wolverhamptonban, a 2017-es Grand Slam of Darts-on.

Este az utolsó csoportküzdelmekre kerül sor, hét hely kiadó még a legjobb 16 között, melyekért 12 játékos pályázik. 

Grand Slam of Darts, 4. játéknap - kedd
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:00 Mark Webster-Danny Noppert 1.95 1.65
20:30 Daryl Gurney-Darren Webster 1.30 2.90
21:00 Michael van Gerwen-Joe Murnan 1.02 7.75
21:30 Rob Cross-Ross Montgomery 1.16 3.95
22:00 Robbie Green-Peter Machin 1.45 2.45
22:30 Phil Taylor-James Wade 1.30 3.05
23:00 Gerwyn Price-Jamie Hughes 1.30 2.85
23:30 Raymond van Barneveld-Steve Lennon 1.25 3.20

A csoport

A világelső és címvédő Michael van Gerwennek nem kell izgulnia az esti ütközet előtt, miután a hétvégén kettőből kettő győzelmet bezsebelt, amivel biztosította továbbjutását a legjobb 16 közé. Utolsóként azzal a Joe Murnannel csap majd össze, akinek már matematikai esélye sincs a nyolcaddöntőre, eddigi gyengécske játékával pedig csak abban reménykedhet, hogy nem néz bele egy 0-5-be. Erre az opcióra 3.25-szörös pénzt fizetnek, ami elgondolkodtató, pláne a holland formáját elnézve. 

Nagyjából 80 százalékot adtam ki magamból, bőven maradt még a tankban.

- mondta Van Gerwen az első győzelmét követően. Nem nagyképűsködés volt ez a hollandtól, hiszen másnap egy elképesztően nagy meccset vívott Rob Cross-szal, melyen kihozták egymásból a legjobbat. 

Cross 104.70-es átlaggal kapott ki, de igazán fájó amiatt lehet számára ez a vereség, hogy 4-2-re is vezetett - onnan lett 4-5. Meg kell azonban gyorsan emésztenie ezt a meccset, hiszen hiába játszott eddig parádésan, akár még ki is eshet. Ross Montgomery ellen ugyanis egy ki-ki meccs vár rá. A debütáló skót meglepően jól játszott a hétvégén, szóval akár még borsot is törhet Cross orra alá, akire 1.16-ért nem feltétlenül tennénk pénzt...


B csoport

A B jelű négyesben egy valami biztos, Jamie Hughes két vereséggel már nem reménykedhet a továbbjutásban. Az utolsó helyről sem lesz egyszerű dolga elmozdulni, hogy kicsit több pénzt vigyen haza. Főleg nem az eddig mutatott játékával, ami tőle abszolút csalódás. Nincs formában, így pedig aligha lesz esélye Gerwyn Price ellen, aki egyrészről győzelmi kényszer alatt lép színpadra, másrészről hétvégén mindkét meccsén 100 feletti átlagot dobott. A továbbjutásért áll tábla elé Steve Lennon is, aki pozitív meglepetése a tornának. Remekül dob a 23 éves ír, ha pedig sikerülne legyűrnie Raymond van Barneveldet, akkor ott lehet a 16 között. Ez nyilván nem ígérkezik könnyű feladatnak, de nem is lehetetlen. 


C csoport

Van Gerwenhez hasonlóan Phil Taylornak sincs nagyon miért izgulnia. Bár a legenda még matematikailag kieshet, ehhez azonban 5-0-ra kellene kikapnia James Wade-től, amire természetesen vajmi kevés esély mutatkozik. 

Phil Taylornak egy leget kell nyernie a továbbjutáshoz. - Fotó: PDC/Twitter

Jó formát mutatott eddig Taylor, ugyan Robbie Green ellen 2-4-ről kellett kapaszkodnia, de a lényeg, hogy sikerült fordítania. 

Ez nagyon kemény munka volt. Hibázgattam az elején, így nyomás alá kerültem, miután Robbie remekelt. Ezek a játékosok nem félnek senkitől. Csak reménykedni tudtam benne, hogy Robbie elrontja a meccsnyilait. 

- nyilatkozta Taylor. 

Greennek nincs miért keseregnie, hiszen még bőven van esélye a továbbjutásra. Wade-hez hasonlóan két pontja van, ám amíg honfitársa Taylorral játszik, addig neki a biztos kieső Peter Machin következik. Az ausztrál két leget tudott eddig összesen nyerni, szóval komoly meglepetés lenne, ha Green az eddig mutatott játékával nem tudná legyűrni. 


D csoport

A D kvartettben még mindenkinek van esélye továbbjutni, bár Danny Noppertnek nulla ponttal és -7-es legaránnyal nagyon nem kell ebbe beleélnie magát. A tehetséges holland Mark Websterrel meccsel, akit akár le is győzhet, hiszen a walesi sem nagyon kápráztatott el eddig minket. Sokkal jobb meccsnek ígérkezik Daryl Gurney és Darren Webster csatája, főleg, ha utóbbi a vasárnapi formáját hozza. Akkor egy igazi adok-kapokra számíthatunk, ahol nüanszok dönthetnek. A győzelem Websternek fontosabb, hiszen két ponttal messze nincs biztonságban.

hatharom.com
Gerwyn Price-Jamei Hughes Price
Robbie Green-Peter Machin Green
@ 1.96
Fogadási határidő: 20:00