Foci-vb 2018

Pinyős magyarázattal égették magukat az északírek

180 perc alatt nem futotta gólra az északírek erejéből, de azért a bírózásra volt elég energia.

Fotó: Reuters

17-31-es kapura lövési aránnyal búcsúzott az világbajnoki pótselejtező két mérkőzésétől Észak-Írország, amely a hazai mérkőzését kapura lövés nélkül hozta le. Miután a visszavágón vasárnap este Laffertyék Svájcban 0-0-ra végeztek, végül Ricardo Rodriguez jogtalan büntetőjével a helvétek mehettek tovább. "Veszíteni tudni kell" - tartja a mondás, ám úgy tűnik, a belfasti iskolák ezt a közhelyet nem tanítják.

"Évek múlva is arra a tizenegyesre fogok gondolni, mert emiatt estünk ki. Nagyon fájdalmas, hogy egy ilyen döntés a világbajnoki részvételünkbe kerülhetett és nagyon mérgesek, dühösek és csalódottak vagyunk a Belfastban történtek okán" - mondta Oliver Norwood, akinek szavaira Michael O'Neil mester is rátett egy lapáttal.

"Kegyetlen döntés áldozatai lettünk. Most hosszabbítást kellene játsszunk, nem pedig a sajtótájékoztatón kéne üljünk - esélyt sem kaptunk a kijutásra.  Ezek a srácok megérdemelték volna a ráadást, hogy megharcolhassanak az oroszországi világbajnokságért. Hihetetlen csalódottság volt az öltözőben, a játékosok a könnyeikkel küzdöttek és nem tudták elrejteni érzelmeiket.

Legtöbbjüknek ráadásul ez volt az utolsó lehetősége, hogy kijussanak egy vb-re. Hihetetlen nagyot küzdött az egész csapat, minden tiszteletem az övék" - mondta fájdalmas szavakkal a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón O'Neil.

A párharc fontosabb statisztikái
Svájc   Észak-Írország
58% Labdabirtoklás 42%
31 Kapura lövés 17
7 Kaput eltaláló lövés 4
10 Szöglet 5

Természetesen nem lehet elmenni a tény mellett, hogy Svájc jogtalan büntetővel jutott ki a vb-re, de a 180 perc alatt szerzett nulla gólt Észak-Írország sem teheti ki az ablakba, miként a vb-kijutás ünneplése helyett a helvétek is főleg füttyöt kaptak a sajátjaiktól.

A kiesés okozta fájdalom mellett egyébként az északíreknek még az írek viccelődését is el kell viselniük, ahogyan ugyanis ők tort ültek anno 2009-ben az írek kiesése felett (Thierry Henry kezezésére mindmáig emlékezhetünk), úgy ezúttal a nagytestvér rúgott bele egy nagyot az öccsbe.

Fotó: Twitter