NB I

Vidékről érkezhet nagy segítség a Fradinak

megosztom

A fájdalmasan hosszú válogatott szünetet követően hétvégén visszatérnek az OTP Bank Liga küzdelmei.

Igen izgalmas játéknap következik az OTP Bank Ligában, amelynek a legegyértelműbb jele az, hogy csupán a Ferencváros sikerére fogadhatunk 2 alatti szorzón. Az 1.90-es odds ellenére rangadó vár a zöld-fehérekre, miként az első és harmadik helyezett gárda randevúja is ígér néhány parádés percet. Lássuk a 16. forduló szorzóit!

   
  1 x 2
Puskás Akadémia-Diósgyőr 2.30 3.15 3.00
Paks-Ferencváros 3.80 3.35 1.90
Újpest-Honvéd 2.66 3.00 2.66
Mezőkövesd-Vasas 3.20 3.20 2.20
Balmazújváros-Haladás 2.20 3.20 3.20
Debrecen-Videoton 3.20 3.20 2.20
Az NB I mérkőzései minimum 3-as kötésben fogadhatóak

Egyik mumusához látogat a trónkövetelő Ferencváros, hiszen a Paks ellen az elmúlt években nem ment jól Thomas Doll fiainak. A rossz széria immáron négy mérkőzés óta tart, amelyeken nyolc pontot szereztek a Tolna megyeiek. A paksiak egy bravúrgyőzelemből érkeznek a rangadóra, a soproni, Haladás elleni sikerrel pedig megtörték nyeretlenségi szériájukat. Ezzel szemben a Fradinál - a szurkoló incidenst leszámítva - minden szép, minden remek: nyolc találkozó óta nem talált legyőzőre Doll csapata és csupán a Puskás ellen botlottak Bödéék. Mindezek szellemében igen jó kis derbi vár ránk szombat este, ha a paksi pálya állapota is alkalmas lesz a játékra, akár sok gólt is hozhat a rangadó.

Budapesti derbit rendeznek a Szusza Ferenc Stadionban, az Újpest-Honvéd párosítás pedig rendszerint feszültségekkel és indulatokkal volt teli. A címvédő kispestiek két gólzáporos győzelmen vannak túl, a két újoncnak összesen hetet lőttek, ráadásul tavaly veretlenek maradtak a lila-fehérek ellen. Az oddsok nem véletlenül kiegyenlítettek, Nebojsa Vignjevics fiai idén erőteljesen középcsapat benyomását keltik, míg a Honvédra sokkal inkább jellemző a hektikus teljesítmény, mint tavaly. Mi inkább a vendégekre fogadnánk szívünk szerint, amely mellett érv lehet az is, hogy a mérkőzést zárt kapuk előtt rendezik meg.

Fotó: Archív

A délutáni etap harmadik derbije - nálunk legalábbis - a Puskás Akadémia-Diósgyőr találkozó lesz, ahol két csalódott gárda találkozik. Mindkét fél az utolsó pillanatokban bukott pontot a múlt hétvégén, ráadásul Pintér Attila csapata immáron két hónapja nem tudott mérkőzést nyerni. A két csapat találkozói a közelmúltban szép számú góltermést hoztak, így a legjobb tippnek most is a 2.5 gól felett vagy a mindkét csapat szerez gólt opció tűnik.

Estére egy igazi vidéki derbi jutott, amely a szereposztás ellenére is a vendégek sikerét ígéri. A Debrecennek igen hosszú veretlenségi szériája ért véget a múlt hétvégén, igaz, a ferencvárosi 90 percet még a hajdúsági fanatikusok is úgy jellemezték, hogy "így ki lehet kapni". A vendég Videotonnál nem lehet túlságosan felhőtlen a hangulat, az elmúlt hetekben több furcsa pontvesztést is elszenvedtek, melynek hatására már nem egyeduralkodóak az OTP Bank Liga élén.

Ne felejtsük el azonban, hogy a két csapat utolsó nyolc meccsét a Videoton nyerte.

Ha a Loki úgy tud játszani, ahogy az Üllői úton és a Videoton hozza az elmúlt hetekben látott idegenbeli formáját, bizony meglepetés is születhet a vidéki fellegvárak csatáján, amelynek a IX. kerületben örülnének talán a legjobban.

Érdekes lehet továbbá a Mezőkövesd-Vasas és a Balmazújváros-Haladás találkozó, melyek első ránézésre eléggé döntetlenszagúak.

2017-11-18;212
239099
megosztom