Kézilabda

Nem bírt a Veszprém a PSG-vel

Ebben a szezonban először veszített a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, miután 33-28-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a hetedik forduló vasárnapi játéknapján.

Nagy László. - Fotó: AFP

A veszprémiek közül az ujjtörés után gyógyuló csapatkapitány, Nagy László, valamint Jamali Iman hiányzott a rangadón, amit az európai szövetség a hét mérkőzésének választott. A párizsiak Daniel Narcisse, Luka Karabatic és Luc Abalo játékára sem számíthattak sérülés miatt.

Rendkívül szigorú védekezéssel kezdte a találkozót a PSG, amely Nikola Karabatic és a norvég Sander Sagosen góljaival, illetve Thierry Omeyer védéseinek köszönhetően ellépett riválisától (5-3). A vendégek védekezése nem állt össze megfelelően, és mivel több mint hét percen keresztül nem dobtak gólt, a franciák öttel elhúztak (11-6). Ljubomir Vranjes vezetőedző időt kért, majd a PSG-től igazolt William Accambray kétszer is eredményes volt emberhátrányból, de Omeyer újabb bravúrjaival és Nadim Remili góljaival tovább nőtt a Paris Saint-Germain előnye (15-10). A hajrában ismét Nikola Karabatic talált többször is a hálóba, csapata az emberhátrányos időszakokat is átvészelte, és magabiztosan, öt góllal vezetett a szünetben (19-14).

Nagy lelkesedéssel és gyorsabb játékkal kezdte a második felvonást a Veszprém, és Dragan Gajic találataival sikerült felzárkóznia (22-20). A Mirko Alilovic helyére beállt Mikler Roland egyre jobban védett, társai hatékonyabban védekeztek és lőttek, ennek köszönhetően egy gólra csökkentették a különbséget (25-24). Tíz perccel a vége előtt az egyenlítésért támadott a Veszprém, de nem járt sikerrel, a PSG pedig a folytatásban - Edouard Kempf góljaival - ismét ellépett, és eldöntötte a rangadót (30-26). Bár a norvég Kent Robin Tönnesen sorozatban négyszer volt eredményes, csapata már nem tudott közelebb férkőzni a hazaiakhoz.

A francia csapat - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Nikola Karabatic volt nyolc találattal, Kempf és Sagosen egyaránt hatszor talált be. A magyar bajnokcsapat magyar játékosai közül senki nem dobott gólt. Az eddigi mérkőzéseken fantasztikusan tejesítő Lékai Mátét kikapcsolták a párizsi védők. Az oddsok alapján egyébként papírforma eredmény született, hiszen a    1.37-et kínált a hazai győzelemre. 

A veszprémiek jövő szombaton éppen a PSG-t fogadják a BL csoportkörében.

Férfi Bajnokok Ligája, 7. forduló, B csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - Telekom Veszprém 33-28 (19-14)