Forma-1

Bottas vagy Vettel?

A Mercedes finn és a Ferrari német pilótája között dőlhet el a vasárnapi Brazil Nagydíj győzelem.

Kultikus helyszínen, Sao Paulóban vendégeskedik a száguldó cirkusz a hétvégén, azaz jön a Brazil Nagydíj, ami minden évben a szezon egyik legjobban várt versenye. A rövid és gyors interlagosi aszfaltcsík mindig tartogat meglepetést, vagy éppen a szeszélyes brazil időjárás vicceli meg a pilótákat.

Bottas és Vettel között dőlhet el a győzelem. - Fotó: motorsport.com

Nem zajlott eseménytelenül az időmérő sem, hiszen az immáron négyszeres világbajnok Lewis Hamilton a falban kötött ki, így csak a rajtrács végéről rajtolhat. A brit klasszisnak ezzel szertefoszlottak a címvédésről szövögetett álmai, maximum egy kaotikus esős verseny menthetné meg a hétvégéjét, erre azonban most nagyon minimális az esély. A Mercedesnek azért így is volt miért örülnie, ugyanis Valtteri Bottas megcsippentette a pole-t Sebastian Vettel elől. A világbajnoki második hely szempontjából ez egy fontos csata, no meg mindkettejükre ráférne már egy győzelem. A bukmékerek a finnt tartják esélyesebbnek, de a 0.038 másodperces különbségből kiindulva, ez abszolút 50-50-nek tűnik, bár az tény, hogy a Mercedes erőforrásnak nagyon fekszik ez a gyors pálya, így Bottast megelőzni nem lesz olyan egyszerű.

Éppen ezért, ahogyan az várható volt, például a Red Bull nem igazán tényező ezen a pályán. Daniel Ricciardo ráadásul rajtbüntetést kapott, így csak Max Verstappenben bízhatnak, hogy valami csodát tesz a negyedik helyről. 

Egy-két kanyarban még tudnánk javítani, de azt el is veszítenénk az egyenesben, és mivel nincs sok kanyar ezen a pályán, elég sajnálatos a helyzetünk. A versenyen közelebb lehetünk az élmezőnyhöz, de nem vagyok biztos abban, hogy ez elég lesz.

- nyilatkozta Verstappen, aki egyedül abban bízhat, hogy előtte Bottas és Vettel összeakaszkodik, bár Kimi Raikkönent még akkor is le kellene gyűrnie, akitől ugyancsak igen messze volt az időmérőn.

Ami a Mercedes, Ferrari, Red Bull mögötti régiót illeti, leginkább a Force India brillírozhat, hiszen Sergio Perez és Esteban Ocon mögött is merci erőforrás dohog. Illetve érdemes lesz még odafigyelni a McLarenre is. Igaz, hogy a Honda motornak nem a legideálisabb az ilyen pálya, de Fernando Alonso igazi interlagosi menő, amit az időmérős hatodik helye is mutat.

hatharom.com
Lewis Hamilton-Valtteri Bottas Bottas
Fernando Alonso-Stoffel Vandoorne Alonso
Sebastian Vettel-Daniel Ricciardo Vettel
@ 1.82
Fogadási határidő: 17:00