Darts

Győzelemmel kezdhet Taylor és Van Gerwen

Korábban már górcső alá vettük a szombat délutáni programot, most pedig lássuk, hogy mi vár ránk a Grand Slam of Darts keretén belül este.

A nap második szakaszában ugyancsak nyolc összecsapás vár ránk, csak ezúttal a felső ági csoportok játékosai lépnek színpadra, azaz bemutatkozik többek között Michael van Gerwen, Phil Taylor és Raymond van Barneveld is. Ahogyan azt a korábbi cikkünkben is említettük, gyors meccsek várhatóak, hiszen csupán 5 nyert legig tartanak a küzdelmek. Ez elsősorban az esélytelenebb játékosoknak kedvező, ebben a formában ugyanis egyszerűbb borítani a papírformát.

Grand Slam of Darts, 1. játéknap - szombat esti szakasz   
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
21:00 Gerwyn Price-Steve Lennon 1.35 2.65
21:30 James Wade-Robbie Green 1.40 2.50
22:00 Darren Webster-Mark Webster 1.55 2.20
22:30 Rob Cross-Joe Murnan 1.18 3.75
23:00 Phil Taylor-Peter Machin 1.14 4.40
23:30 Michael van Gerwen-Ross Montgomery 1.03 7.25
00:00 Raymond van Barneveld-Jamie Hughes 1.30 2.90
00:30 Daryl Gurney-Danny Noppert 1.30 2.95

Kivéve, ha valaki Michael van Gerwen ellen lép tábla elé, a világelső holland ugyanis 2012-ben, 2013-ban, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is veretlenül abszolválta a csoportküzdelmeket. Aligha az 55 éves Ross Montgomery lesz az, aki belepiszkít Van Gerwen eme varázslatos sorozatába. A kenyérevalót a másik szervezetnél megkereső skót egyébként első alkalommal tudta kvalifikálni magát a Grand Slamre, tehát hiába rutinos játékos, a PDC hangulata új lesz számára. Az esélyeket illetően elég beszédes az MvG-re kínált 1.03-as odds - még az 5-0 is csak 3.00-szoros pénzt fizet. 

Ennél valamivel jobb oddson fogadhatunk Phil Taylor sikerére, aki kezdésként a szintén újonc és BDO-s Peter Machinnal találkozik. A 44 éves ausztrál sem ma kezdte a szakmát, ám egészen az idei évig kellett várnia egy igazán nagy sikerre. Májusban óriási meglepetésre a World Trophy-t tudta megnyerni, ami egyben a kvalifikációt is jelentette számára erre a tornára. 

Nagyon izgatott vagyok. Mindenki álma Phillel játszani, különösen így az utolsó évében. Megpróbálok majd a saját játékomra fókuszálni.

- mondta Machin, aki kitért arra is, hogy évekkel ezelőtt Ausztráliában egy bemutató tornán már megmérkőzött egyszer a legendával. Sőt, le is győzte Taylort. De ebből persze messzemenő következtetést felesleges lenne levonni. A stoke-i klasszis természetesen óriási favoritja ennek az ütközetnek, ha pedig nem szeretné túlságosan izgalmassá tenni magának a csoportküzdelmeket, akkor nem is hagy sok levegőt az ausztrálnak. 

Győzelemmel debütálhat Cross. - Fotó: pdc.tv

Papírforma lenne Rob Cross győzelme is, aki jelenleg a PDC-mezőnyből az egyik legjobb formának örvend és most már huzamosabb ideje az egyik legjobb teljesítményt nyújtja. Az elmúlt két versenyen, az Európa-bajnokságon döntőzött, a World Series of Darts nagydöntőjében negyeddöntőzött, és mindkétszer csak Van Gerwen tudta megállítani. Ha ezt a formáját tartja, akkor Joe Murnan legyőzése aligha okoz majd problémát számára. A 34 éves angol egyébként első ízben tudta kvalifikálni magát a Grand Slamre, igaz, Cross is, de a tar angol az utóbbi időben rengeteget szerepelt nagyszínpadon, így neki ezzel semmi problémája nem lesz.

Négy Pro Tour-versenyt nyertem és nagyszerű átlagokat dobtam, de a TV-s esemény mindig más kihívást jelent. Egyre ismerősebb az érzés, milyen kamerák előtt dobni. Tudom, hogy jól játszom és ezt szeretném Wolverhamptonban is megmutatni. 

. nyilatkozta Cross, és hozzátette, hogy tavaly még csak a televízióból követte a versenyt, így most nagyon várja, hogy végre színpadra léphessen. 

Sokkal nehezebb rajt vár majd Raymond van Barneveldre és Daryl Gurneyre, akik egyaránt egy-egy BDO-s klasszissal kezdenek majd. A holland Jamie Hughes-zal, míg az északír Danny Nopperttel. Tavaly mindketten sikerrel vették a csoportküzdelmeket, egyiküknek sem lesz új a hangulat, szóval nem ígérkeznek könnyű falatnak. Főleg, hogy Barney formája is elég hullámzó, míg Gurney első alkalommal vesz részt a Grand Slamen. 

Kezd magára találni Wade. - Fotó: pdc.tv

Kíváncsian várjuk a tavalyi döntős James Wade bemutatkozását. A Gép becenévre hallgató angol az idei szezon eddigi részében erősen tudása alatt teljesített, azonban múlt héten Glasgow-ban a World Series nagydöntőjében már némi életjelet mutatott. Ugyan a játéka színvonala még mindig nem volt az igazi, de legalább már egy elődöntő összejött neki, ami nagyon kellett az önbizalmának. Robbie Green ellen kezd, aki jelenleg nincs reflektorfényben, de ismert tagja a mezőnynek, többek között a marihuána fogyasztás miatti eltiltása miatt. A semmiből tudta kvalifikálni magát, de ennek ellenére nem gondoljuk, hogy most különösebben számolni kellene vele.

Wade ellen 0-4-re áll, és ebből két vereséget idén szenvedett el az angoltól, méghozzá tükörsimán, 0-6-ra és 1-6-ra. 
hatharom.com
James Wade-Robbie Green Wade
Rob Cross-Joe Murnan Cross
Phil Taylor-Peter Machin Taylor
@ 1.88
Fogadási határidő: 21:30