Darts

Wrightra izzasztó, Andersonra és Whitlockra könnyed rajt vár

Szombaton 16 mérkőzéssel elrajtol a Grand Slam of Darts. Délután és este egyaránt nyolc összecsapás kerül terítékre, avagy a nyitónapon rögtön színpadra lép a komplett 32 fős mezőny.

Igazi pörgős meccsekre számíthatunk, hiszen mindössze 5 nyert legig tartanak a küzdelmek. Ez egyben azt is jelenti, hogy az esélytelenebb játékosoknak könnyebb borítani a papírformát, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a torna elején csoportküzdelmek zajlanak, tehát a vereséget elszenvedett dartsosokat sem kell temetnünk.

Grand Slam of Darts, 1. játéknap - szombat délutáni szakasz   
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
14:00 Michael Smith-James Wilson 1.50 2.30
14:30 Stephen Bunting-Jeffrey de Zwaan 1.50 2.30
15:00 Simon Whitlock-Berry van Peer 1.18 3.70
15:30 Alan Norris-Corey Cadby 2.20 1.55
16:00 Dave Chisnall-Scott Mitchell 1.40 2.60
16:30 Mensur Suljovic-Mark McGeeney 1.22 3.40
17:00 Gary Anderson-Cameron Menzies 1.09 5.25
17:30 Peter Wright-Glen Durrant 1.30 2.95

A legnagyobb rangadónak a PDC világranglista-második Peter Wright és a regnáló BDO-világbajnok Glen Durrant összecsapása ígérkezik. Durrant már tavaly is tagja volt a mezőnynek, sőt tovább is jutott a csoportjából, majd januárban Lakeside-ban mindenkinél jobbnak bizonyult. Sokan szeretnék már a profik között látni, de "Duzza" egyelőre nem vált. Talán a vártnál gyengébb évet futott, amit elsősorban azzal magyarázott, hogy sok bemutató tornára járt.

Élveztem az évet, a fókuszt elsősorban a bemutatókra helyeztem, nem a versenyzésre. De most már ez másodlagos, hiszen a szezon legfontosabb része következik, így itt az ideje maximálisan a játékra koncentrálni.

- nyilatkozta Durrant a SkySports-nak, és hozzátette, hogy idén már tudja, hogy mire számítson. Szeretné a legjobb formáját nyújtani és izgatottan várja a versenyt. 

Durrant boríthatja a papírformát. Fotó: BDO

Egy éve nagyon szépen mutatkozott be Gary Anderson ellen, most hasonlóra számíthatunk tőle a másik skót gigász, Wright ellen is. Nem gondoljuk, hogy reálisan lőtték be az oddsmesterek az esélyeket, ennél biztosan több sansza van az angolnak. 

A másik szervezetből Durrant mellett Cameron Menzies, Mark McGeeney és Scott Mitchell is tábla elé áll délután. Menziesnek lesz a legnehezebb feladata, aki honfitársával, Andersonnal néz majd farkasszemet.

Szerettem volna Garyvel játszani, mert úgy hiszem ő minden idők legjobb skót játékosa. Egy álmom válik valóra, hogy ellene léphetek színpadra. Néhány éve találkoztam vele, de biztosan nem emlékszik már rám.

- mondta a 28 éves skót, aki hozzátette, hogy múlt héten a World Series of Dartsra is kilátogatott, és nem hitte volna, hogy valaha ő is ilyen fantasztikus tornán játszhat.

Biztosak lehetünk benne, hogy Menzies rettentően izgulni fog, így Andersonnak ez egy jó kis bemelegítő fellépésnek ígérkezik. Az 5-0 5.50-szeres pénzt fizet, de, ha a 3 leg különbség meglesz a világbajnok skót javára, akkor már tétünk másfélszeresét nyerhetjük. 

Papíron Mensur Suljovicnak és Dave Chisnallnak is nyernie kellene McGeeney, illetve Mitchell ellen. Ugyanakkor McGeeney-től abszolút nem tudhatjuk, hogy mire számítsunk, míg Chizzy esetében a formával akadnak gondok, így Mitchell egész nyugodtan boríthatja a papírformát. "Scotty Dog" egyébként tavaly és tavalyelőtt is 100+ átlaggal kezdte a tornát, szóval érdemes vele óvatosnak lenni. 

Kötelező győzelem előtt a Varázsló. - Fotó: pdc.tv

Tovább böngészve a délutáni programot, Anderson mellett Simon Whitlocknak is illene nyernie, hiszen azzal a Berry van Peerrel néz farkasszemet, aki ugyan tavaly a juniorok között világbajnoki döntőt játszhatott, ám a profik között egyelőre semmi maradandót nem alkotott, a nagyszínpadi rutinja pedig körülbelül nulla. A továbbjutás szempontjából Whitlocknak ezt fontos lenne hoznia, hiszen egy betli könnyen a vesztét jelentené, miután Andersonnal egy csoportban van. 

Három meccsről nem esett még szó, közülük az Alan Norris-Corey Cadby ígérkezik igazi csemegének. Jó kis darálásra és 180 esőre számíthatunk, már amennyiben mindkét játékos a topformáját mutatja. Norris sokkal rutinosabb, mint a fiatal ausztrál, ugyanakkor rettentően hullámzóan teljesít, és már Cadby sem teljesen kezdő, így a fogadóirodák szerint nem is az angol a meccs favoritja.

hatharom.com
Simon Whitlock-Berry van Peer Whitlock
Alan Norris-Corey Cadby Cadby
Gary Anderson-Cameron Menzies Anderson
@ 1.99
Fogadási határidő: szombat, 15:00