Tenisz

Két fronton érdekelt Fucsovics

  • Cesc18

A magyar játékos csütörtökön egyéniben és párosban is pályára lép Pozsonyban.

Ahogyan azt tegnap megjósoltuk, Fucsovics Marcinak nem okozott gondot a rajt Pozsonyban. Olyannyira nem, hogy 6-0, 6-0-ra (!) verte a világranglistán 1046. helyen álló szlovák Tomas Liskát.

Fucsovics Márton - Facebook

"Igyekeztem profi módjára teniszezni, és a meccs közben sem az volt az elsőszámú célom, hogy hat null, hat nullra nyerjek, de kétségkívül szerettem volna minél gyorsabban végezni, hogy mielőbb ágyba kerülhessek - ha már ilyen későre csúszott a mérkőzés. Ez volt a második biciklim, amit kiosztottam, Budapesten Casper Ruudot győztem le hasonlóképpen.

Ami pedig a párost illeti, nagyon jó meccset nyertünk meg, le a kalappal Gábor előtt, aki remekül szervált, jól játszott. Most először teniszeztünk egymás oldalán, és nem is azzal a céllal, hogy esetlegesen a Davis-kupára gyakoroljunk, de megfontolandó, hogy kemény pályás meccsen működhet ez a felállás a válogatott mérkőzéseken is."

Csütörtökön hosszú napom lesz, komolyan vesszük a párost is, előtte persze egyesben is nyerni szeretnék.

- olvasható Fucsovics Facebook-oldalán.

Fogadás a továbbjutóra    
Franco Skugor Fucsovics Márton
3.20 1.25
Fogadási határidő: 13:50

Nyíregyházi tehetségünkre egyesben a világranglista-334. Franco Skugor vár. A 30 éves horvátot jól ismerheti, hiszen nemrégiben a bázeli selejtezőben is megmérkőztek egymással. Akkor az első szettben elbukott tie-break után Marci 6-4, 6-4-gyel fordított. Hasonló pénzt fizettek azon a meccsen is a magyarra, mint most. Skugornak a maga 198 centijével meglehetősen kellemetlen adogatása van, technikailag azonban elmarad Fucsovicstól. 

A nagyon meggyőző rajt ellenére a 2-0-t nem mernénk behúzni Marcira, de a továbbjutásában viszonylag biztosak vagyunk. 

Ami a párost illeti, a magyar duó ellenfele Roman Jebavy és Matwe Middelkoop lesz. Mindkét játékost elsősorban párosból ismerhetjük, ugyan nem tartoznak a krémhez, de kisebb tornákon bőven akad sikerélményük. Nem olyan régóta játszanak együtt, de Szentpéterváron így is sikerült ATP-versenyt nyerniük, ami mindkettejük idei második tornagyőzelme volt. Egyértelműen jobb és összeszokottabb párost alkotnak, mint Fucsovics és Borsos Gabor, ezt pedig az oddsok is alátámasztják, hiszen a magyar kettős továbbjutására 3.65-szörös pénzt fizetnek az állami irodában.

Ha egyéniben Marcira (1.25), párosban pedig ellene (1.20) fogadunk, akkor tétünk másfelszeresét nyerhetjük vissza.