Angol foci

Premier League, reszkess, David Moyes visszatért!

A skót szakvezető az Everton, a MU és a Sunderland után ezúttal Londonba költözik.

   
Watford Döntetlen West Ham
2.10 3.25 3.40
Fh: November 19.

Hétfő délelőtt menesztették Slaven Bilicet a West Ham United éléről, ám sokáig nem kellett edző nélkül tengetniük mindennapjaikat a londoni futballistáknak. David Moyesról már a horvát tréner kirúgásának pillanatában is pletykáltak, estére pedig már csak 1.02-es szorzóval fogadhattunk arra, hogy ő ül le a londoni kispadra. A beszédes szorzók mellett a Sky Sports értesülései pedig arról szóltak, Moyest kedden délután hivatalosan is kinevezik. Így is lett.

Fotó: 90min

Az angol trénert noha tulajdonképpen csak ideiglenesen nevezték ki a WHU élére, a megbízatása az idény végéig szól. A Sky több szakértője is egyébként óriási rizikónak nevezte az 54 éves mesterre bízni a Kalapácsosok irányítását, igaz, korábban Bilic esetében is rengeteg szkeptikus hangot hallhattunk.

Moyesnak a Preston, az Everton, a Manchester United, a Real Sociedad és a Sunderland után ez lesz húszéves munkaviszonya alatt a hatodik állomása, ám mióta 2013-ban eljött a liverpooliaktól, az angol labdarúgás egyik legnagyobb kerékkötőjének tartják őt.

Moyes a Real Sociedaddal 42 meccsből 12, a Sunderlanddel 43 találkozóból pedig csak 8 győzelmet számlál.

A skót szakember a WHU kispadján először november 19-én ül majd, ekkor Chicharitóék a Watford vendégei lesznek.

237903