Angol foci

Korábbi játékosai ekézik rommá Wengert

Két korábbi Arsenal-bekk is rendesen odapirított egykori főnökének a hétvégi vereséget követően.

Újabb rangadót veszített el az Arsenal hétvégén, Wenger tanítványai ezúttal az Etihad Stadionban maradtak alul. Az Ágyúsok a vereséggel immáron csak a hatodik helyen állnak a Premier League tabelláján, amely Arséne Wenger kritikusainak kiváló alkalmat szolgáltatott egy kis ekézésre. A francia tréner azonban ezúttal nem várt helyről kapta a kritikákat.

Fotó: ESPN FC

"Ez a csapat már nem javul meg Arséne Wenger irányítása alatt. Olyan környezetet teremtett, ahol a játékosok nem tudják, mi a dolguk a pályán és mit csináljanak, ha épp nincs náluk a labda.

Egyszerű a csapat működése. Ha jól megy a támadóknak, bárkit le tudnak győzni, ha viszont a védelmük éppen gyengélkedik, bárkitől kikaphatnak. Aztán ott van még a Lacazette-sztori, az se egyszerű eset" - összegezte véleményét Lee Dixon, az Arsenal korábbi játékosa.

Lacazette 817 perc alatt 6 gólt szerzett, míg Giroud-nak, Walcottnak és Welbecknek is csak 3-3-3 gólja van. A nyári sztárigazolás azonban a két nagy rangadón, a Liverpool és a Manchester City ellen is csak a padon kezdett és összesen 62 percet játszott.

Dixon mellett Wenger egy másik korábbi játékosa, Martin Keown is őszintén elmondta a kendőzetlen véleményét a francia mester döntéséről.

"Ez volt a második nagy derbi, hogy Lacazette a padon kezdett, ami teljesen érthetetlen. Nem kéne már kétség legyen vele kapcsolatban, mindig remekül száll be a mérkőzésekbe.

Wenger taktikája, hogy állítsák meg a Manchester City rohamait, csak ideig-óráig működött, de ez teljesen kiölte a középpályáról a kreativitást. A támadó harmadban már alig tudtak érvényesülni, ráadásul a kulcsjátékosok nincsenek is formában. Lehet, hogy Özilnek is inkább a padon lenne a helye és Wilshere kéne a helyén szervezzen" - nyilatkozta a Daily Mailnek Keown.


Az Ágyúsok hamar össze kell kapják magukat, mert a válogatott szünetet követően a Tottenham Hotspur gárdáját fogadják, márpedig ha a gyűlölt rivális ellen is pont nélkül maradnak, azt bizonyára nehezen viselnék az Emiratesben is.

   
Arsenal Döntetlen Tottenham
2.45 3.40 2.66
[2522853] 2017-11-18 13:30:00 Arsenal - Tottenham Hotspurx;
237903