NB I

"Senki nem fogja megúszni" - itt a Fradi közleménye a balhéról

A Ferencváros hivatalos közleményben reagált a Debrecen elleni mérkőzésen történt erőszakos cselekedetekre. A klub reagálását változtatás nélkül közöljük.

Mint ismert, a Ferencváros legnagyobb ultracsoportja közel három év kihagyás után a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen visszatért a stadionba. A mérkőzésen telt ház volt, a Fradi pedig 2-1-re megnyerte a rangadót, a közbeszédet mégsem a győzelem, hanem a mérkőzés szünetében történt súlyos rendbontás uralja.

Hogy pontosan kik és mit csináltak, arról többféle verzió is napvilágot látott a sajtóban, amit viszont biztosra lehet tudni, hogy egy szurkoló két embert is megkéselt, az elkövetőt pedig tette után csúnyán összeverték, így összesen három embert kellett sérülések miatt kórházba szállítani.

A rendőrség szombati közlése szerint azonnal megindította a nyomozást az ügyben, a Ferencváros pedig hétfőn közleményben ítélte el az erőszakot, amelyet most változtatás nélkül közlünk.

"A szombati mérkőzésen egy jelentős szurkolói rendbontás történt, melyben többen súlyosan megsérültek. Az FTC mindenben együttműködik a rendőrséggel, minden segítséget megad ahhoz, hogy a leghamarabb megtalálják a bűnelkövetőket. A klub a legszigorúbb eljárást várja el a bűnüldöző szervektől. Munkájuk megkönnyítése érdekében, a rendelkezésünkre álló felvételeket és dokumentumokat átadtuk a rendőrségnek. Megítélésünk szerint, a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, mindegy, hogy ki és milyen indítékkal követte el tettét. Erőszak nem lehet része a lelátói életnek. Több mint három éve nem történt ilyen a stadionban és mindent elkövetünk, hogy soha többé ne fordulhasson elő hasonló eset.

A verekedésről feltöltött videó

Körülbelül 50 ember, szervezetten vett részt a történtekben, közülük mindenkit be tudunk azonosítani. A stadion technikai rendszere erre tökéletesen alkalmas.

Lassú a folyamat, de senki sem fogja megúszni, azok sem, akik maszkot húztak, vagy akik többször is ruházatot és cipőt váltottak, hogy megnehezítsék a későbbi azonosítást.

A Tábor vezetőit kérni fogjuk, hogy a sajnálatos esemény után kiadott közleményük szellemében és a napokban elfogadott megállapodásunk alapján, a tárgyi bizonyítékok, a videó felvételek és a fotók megismerése után segítsék az elkövetők azonosítását. Ez közös érdekünk.

Ilyen volt a hangulat a meccsen


A verekedésekben résztvevőknek - a vizsgálatok lezárásáig - haladéktalanul felfüggesztjük a belépésre jogosító szurkolói kártyáját, annak is, aki kést hozott be, azoknak is, akik megszegték bármilyen egyéb módon a pályarendszabályban foglaltakat. Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy a biztonsági szolgálat kizárólag ruházat átvizsgálására jogosult, testüreg motozást nem hajthat végre.

Márpedig egy kést akár a farpofa közé elrejtve is behozhat bárki, vagy a cipőjében, kabátba varrva.

A fémdetektoros kapuk használata lassítaná a beléptetést, akár 4-5 óra időtartamra is elhúzódhat. Ide nem szeretnénk eljutni."- így az FTC közleménye.

 

Az ügy tehát folytatódik, a rendőrség, a Ferencváros és a Green Mosters csoport közös erővel próbálja meg felelősségre vonni a tetteseket.

A magyar bajnokság a válogatott meccsek miatt most két hétig szünetel, legközelebb november 18-én rendeznek fordulót, amikor a Fradi a Paks, a Videoton pedig a Debrecen vendége lesz.

239099