Tipp

Miért erőlteted, pajti?

  • Cesc18

Hétfőn a Bernard Tomic-Ricardas Berankis összecsapásból húznánk hasznot Pozsonyban.

Bernard Tomic iskolapéldája annak, hogyan ne állj hozzá a profi teniszhez. A roppant tehetséges, ám de hatalmas egóval és arccal rendelkező 25 éves teniszező semmi alázatot nem mutat a sportág iránt, így pedig természetesen nagyon nehéz hosszútávon sikeresnek lenni. Tomic pályafutása talán leggyengébb szezonján van túl, 20 vereség mellett mindössze 11 győzelem áll a neve mellett, ami egy teljes idény alatt siralmas teljesítmény.

Sikerült idén 118 helyet visszaesnie a világranglistán, így 2014 után ismét a top 100-on kívül találjuk a nevét.

Lehet valaki rossz formában, kerülhet gödörbe, de Tomic esetében a legelkeserítőbb a hozzáállása. Főleg az év elején nem egy olyan meccse volt, amikor teljesen motiválatlanul játszott, gyakorlatilag csak lézengett a pályán.

Nagy kérdés számunkra, hogy Pozsonyba minek utazott el, hiszen, ha egy ATP-torna nem motiválja, akkor aligha egy Challengeren jön majd meg a kedve a játékhoz. Egyébként ilyen alacsony szinten 2013-ban indult legutóbb versenyen...

Ricardas Berankis sokkal jobb passzban utazhatott Szlovákiába, hiszen neki némi áttörést hozott az ősz, miután Moszkvában öt év után játszhatott ismét ATP-tornán döntőt. Nála tehát a motivációval és formával sincs gond.

A fogadók is lecsaptak a litvánra, hiszen a kezdeti oddsok szépen elmozdultak: Berankisé 1.85-ről beesett 1.70 alá, míg Tomicé 1.90-ről 2.00 fölé emelkedett. 

Véleményünk szerint még ígyis van érték a litván továbbjutásában, hiszen, ha az ausztrál hozza a formáját, akkor akár sima Berankis siker is lehet.

Bernard Tomic-Ricardas Berankis
hatharom.com
Berankis jut tovább
@1.65
Fogadási határidő: 18:30