NBA

Kosárlabdával is nyerhetünk hajnalban

megosztom

Három mérkőzést játszanak a tengerentúli kosárligában kedd hajnalban, melyek közül kettőre tippeltünk.

Atlanta Hawks-Boston Celtics

A keleti csoport listavezetője a sereghajtóhoz látogat. Ránézésre egyértelműen vendéggyőzelem várható, de az Atlanta legutóbb hatalmas meglepetésre idegenben legyőzte a Clevelandet.

A hazaiak gyakorlatilag idén kimondva-kimondatlanul tankolnak. Szinte minden húzóemberüket elküldték a csapattól, egyedül Schröder az, aki megmaradt. Az első tíz meccsen begyűjtött két győzelem tökéletesen tükrözi ezt. Viszont hajnalban óriási meglepetésre legyőzték a tavalyi Cavalierst, bár mostanság ez nem számít akkora szenzációnak, látva LeBronék gyenge szezonkezdetét. A német irányító viszont remekül játszik ebben a szezonban,  22,5 pontot és 6,6 gólpasszt átlagol, míg negatív oldalon három eladott labdát jegyez meccsenként. Hazai pályán mind a három találkozójukat elveszítették, bár pokoli hangulatról nem beszélhetünk, mivel félháznál többen ritkán szoktak lenni a meccseken.

   
  1 2 Fogadási határidő
Atlanta-Boston 3.50 1.22 01:30
Phoenix-Brooklyn 1.75 1.85 03:00
Golden State-Miami 1.02 8.00 04:30
 

A vendégek számára tragikusan kezdődött a nagy reményekkel várt szezon. Az első meccs elején Hayward horrorisztikus sérülése után szinte senki sem számított rá, hogy 8-2-vel rajtolnak. Az első két találkozó elvesztése után zsinórban nyolc győzelem bizakodásra adhat okot. Kyrie Irving remekül játszik új csapatában ,igazi vezérként, amit remekül mutat a 21 pontos és 5,6 gólpasszos átlaga az első tíz mérkőzésen. Komoly meglepetés azonban a másodéves Jaylen Brown teljesítménye, aki Hayward sérülése által teremtett űrt remekül tölti ki.

Hatalmas meglepetés lenne, ha az Atlanta a hajnali Cavs elleni győzelem után back to back mérkőzésen győzni tudna a Celtics ellen.

Golden State Warriors-Miami Heat

Nézzük először a hazai együttest. Duranték a szezont számos meglepő vereséggel kezdték, de úgy tűnik, a rossz forma most már a múlté. Zsinórban három kiütéses győzelemből érkeznek az összecsapásra és tekintve, hogy a legyőzött csapatok között a Clippers illetve a Spurs is szerepel, így ez a széria komoly fegyvertényként könyvelhető el. Ami látszik, hogy tavalyi évhez képest Curry sokkal több dobást vállal Draymond Green kárára, de ismerve az ő mentalitását, ez nem okoz komoly problémát a csapaton belül. Viszont akad egy igen érdekes statisztika az első tíz forduló után: Green a csapat legjobb lepattanózója illetve a nevéhez fűződik a legtöbb gólpassz is. Tekintve, hogy négyes pozícióba játszik, igen kiemelkedő mindkettő statisztikai mutató. Cserepad eddig igen kevés szerepet kap, de ez majd vélhetően az idény későbbi részében majd változni fog.

Fotó: the Committed Generation

A vendégek számára eddig elég nagy hullámvasút ez a szezon. Képesek bárkit megverni, de bárkitől kikapni is - ezért is állnak 4-5-tel a keleti főcsoport tizedik helyén. Viszont fontos a számok mögé néznünk egy kicsit. Amikor Whiteside játszott, akkor a csapat mérlege 2-2 volt, nélküle viszont 2-5. A Heat drukkereinek viszont egy jó hír, hogy minden jel szerint a következő meccsen a csapat rendelkezésére áll a liga egyik legjobb lepattanózója, illetve védőjátékosa. A maródiak oldalán az egykori paksi játékost, McGrudert találjuk, illetve személyes okok miatt vélhetőleg Dion Waiters sem lép pályára, aki a tavalyi meccsüket egy dudaszóban bedobott hárompontossal eldöntötte.

A legutóbbi öt összecsapásukból négyet a Golden State nyert meg és a hajnali találkozójuknak is egyértelmű esélyesei. Ami azonban szembetűnő, hogy 15 pontnál nagyobb különbség egyik meccsen sem volt ennek fényében a Miami +15,5, 1,80-as szorzóért jó tippnek tűnik.

Szakértőnk tippjei
Atlanta Hawks-Boston Celtics Boston -6.5
Golden State Warriors-Miami Heat Miami +15.5
@2.96

(K.I.)

megosztom