Olasz foci

Az Öreg Hölgy csak erre a botlásra várt

Ismét a Juventus a Scudetto favoritja, de a következő hetekben minden kérdésre választ kaphatunk.

Fotó: Il BiancoNero

Meglepő helyen, Veronában botlott másodjára a Napoli együttese, amely azonban még így is vezeti a Serie A-t. Az eddig 11 mérkőzésen 32 gólt szerző déliek a Repülő Szamarak hálóját nem tudták bevenni, ám a rivális Juventus nyert, így a Scudetto favoritja ismételten az Öreg Hölgy lett.

Maurizio Sarri csapatának már csak azért is nagyon rosszul jött ez a botlás, mivel a Serie A mellett a Bajnokok Ligájában is nagyon szorongatott a helyzetük, Mertensék az utolsó pillanatig küzdenek majd a továbbjutásért, amelynek jelenleg nem is favoritjai.

Melyik csapat nyeri a Serie A-t?
   
Juventus 2.05
Napoli 2.15
Internazionale 16.50
Roma 16.50

A következő hat forduló nagyon sok kérdésre választ az esélyeket illetően. Amellett, hogy a két rivális a San Paolóban találkozik a 15. játéknapon, a Napoli megküzd a Milan, Fiorentina, Torino, Sampdoria négyessel is, míg a Zebráknak a Samp, az Inter és a Roma is következik még 2017-ben.

A két csapat következő hat mérkőzése
Forduló Napoli (32) Juventus (31)
13. AC Milan @Sampdoria
14. @Udinese Crotone
15. Juventus @Napoli
16. Fiorentina Inter
17. @Torino @Bologna
18. Sampdoria Roma
@: idegenben

Egyik csapat sem túl meggyőző idén a kitűnő eredmények ellenére sem. A Napolinál teljesen egyértelműen hiányzik a bő keret, a kezdő ugyan bivalyerős, de a kispad már középszerű, míg a Juve formáját remekül tükrözi, hogy az eddig pont nélkül álló Benevento közel 60 percig tudott vezetni a bajnoki címvédő ellen.

Véleményünk szerint, ha végre magához tér Dybala és Higuaín is inkább gólokat lő, mintsem kapufákat, akkor hosszútávon tudja érvényesíteni a papírformát a Juve. De azt se felejtsük el, hogy ha a déliek kiesnek a BL-ből, akkor már teljes egészében csak a Scudettóra fókuszálnak majd, arra ugyanis mérget vehetünk, hogy Sarriék az első adandó alkalommal dobják majd az Európa Ligát a kukába.


A következő olasz fordulót november 18-20-án rendezik, amikor is Roma-Lazio, Napoli-Milan, Sampdoria-Juventus és Inter-Atalanta csúcsderbiket is rendeznek.

241306