NFL

Két tippel fosztanánk ki a bukikat

Íme tippmestereink és szerkesztőink legjobb tippjei az NFL kilencedik játékhetére.

New Orleans Saints-Tampa Bay Buccaneers
Tipp: Saints
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

Kulcsfontosságú meccs ez a Tampa számára, ugyanis, ha itt vereséget szenvednek, gyakorlatilag elúszik a szezonjuk. Ehhez képest nem túl jó előjelekkel futnak neki a találkozónak. James Winston továbbra is a sérült vállával küzd és bár ő fog kezdeni, nem igazán lehet tudni, mennyire van jó állapotban. Nyomás ráadásul lesz rajta, mert a Saints pass rush Cameron Jordan és Sheldon Rankins vezérletével jól sietteti az irányítókat. Az esélyeik növelése és Winston kímélése érdekében Doug Martin futóra kell helyezniük a hangsúlyt, aki múlt héten a nagyon erős Panthers futás elleni védelem ellen is remekül teljesített, a Saints rush D viszont sokkal gyengébb erőkből áll, ezért az ő vezérletével lehet egyedül keresnivalója a kalózoknak.

Igaz, ez persze akkor, ha nem kerülnek hamar hátrányba és emiatt nem kell végig futniuk az eredmény után. Márpedig minden esély megvan rá, hogy a Saints hamar kezébe vegye a meccset, mert idén a Tampa védelme minden szinten gyenge. A passz elleni védekezésük egyenesen ligautolsó, így Brees és Michael Thomas és az elkapóként is egyre többet használt újonc futójátékos, Alvin Kamara vezetésével könnyen szét tudják szedni őket. Mark Ingram személye pedig ezen a héten is garancia a stabilan jó futójátékra. Ha tehát a Tampa Doug Martin futásaival nem tudja kontrollálni a meccset és az órát, akkor könnyed Saints győzelmet várhatunk ettől az összecsapástól, mert a Tampa védelme semmilyen módon nem tud majd megálljt parancsolni Brees-éknek.

Philadelphia Eagles-Denver Broncos
Tipp: Eagles
Odds:
1.25 @ Tippmixpro

Zsinórban harmadik idegenbeli meccsére készül a Denver, amely igen távol került a rájátszástól, miután két csoportriválisuk, a Chiefs és a Charges otthonából is vereséggel kényszerült távozni. Nem ígérkezik könnyű menetnek a szurkolók kiengesztelése, hiszen a szárnyaló Philadelphiához utaznak. A sasok parádés formában játszanak, 7-1 a mérlegük és hat meccs óta veretlenek. A másodéves Carson Wentz MVP-formában dobál, de persze nem lenne 101-es passer ratingje, ha az Ertz, Jeffrey, Agholor trió ugyancsak nem játszana zseniálisan. Blount is jó vétel volt a Patstől, szóval tényleg minden klappol az Eagles offense-ben. Ugyan most egy minőségi védelemmel állnak majd szemben, de a Broncos D hiába enged kevés yardot, az elmúlt három meccsen 20 pont felett átlagoltak ellenük. 

Valószínűleg ennyit az Eagles is felpakol a táblára, ami elegendő is lehet a győzelemhez, hiszen a vendégek támadóegysége rettentően döcög. Trevor Siemian ki is játszotta magát a kezdőből, így újra Brock Osweiler irányít majd Denverben. Ami egyáltalán nem ígérkezik minőségi előrelépésnek, szóval sok extrát nem kell az offense-től várni. Tény, hogy a futójátékuk nem rossz, de a Philly ligaelső futás ellen, tehát kapásból ki is húzhatják a Broncos méregfogát. Nagyon egyben van ez az Eagles, a Broncos viszont rettentően szenved, így Philadelphiában nem várhatunk mást, mint hazai sikert.

hatharom.com
New Orleans Saints-Tampa Bay Buccaneers Saints
Philadelphia Eagles-Denver Broncos Eagles
@ 1.63
Fogadási határidő: 19:00

Részletek a képre kattintva!