Premier League

Ezt a rangadót csak a City nyerheti?

Vasárnap közvetlen ebéd után a Manchester City az Arsenalt fogadja. Az előjelek alapján országos egyes a meccs.

Agüeróék a rangadó esélyesei. - Fotó: twitter.com/mancity

A Premier League 11. fordulójának első rangadóját az Etihadben rendezik, ahol vasárnap kora délután a Manchester City az Arsenal együttesét fogadja. Noha az Ágyúsok is jó passzban vannak, gyakorlatilag kétség sem férhet a hazaiak győzelméhez.

1x2    
Manchester City Döntetlen Arsenal
1.40 4.80 6.00

A hazaiak ugyanis bombaformában játszanak, ugyanis a második forduló óta nem tudnak hibázni a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában mind a négy meccsüket behúzták - oda-vissza verték például a Napolit -, s a Ligakupában is menetelnek, hiszen már a legjobb nyolc között járnak.

Sergio Agüero visszatért sérüléséből, hétközben gólt szerzett a BL-ben, vagyis már csak két játékosára nem számíthat Pep Guardiola. Az egyikük Vincent Kompany, aki a mostani szezonnal együtt az elmúlt három évben összesen nem játszott 30 bajnokit, a másik pedig Benjamin Mendy, az egyik új nyári igazolás, aki alig jutott eddig szóhoz. Avagy voltaképp nincs számottevő hiányzója a hazaiaknak, a legjobbjaikkal állhatnak ki az Arsenal ellen.

[2522846] 2017-11-05 15:15:00 Manchester City - Arsenalx;5

Ami a vendégeket illeti, a londoniaknál nem ennyire rózsás a helyzet a hiányzókat illetően, hiszen Shkordan Mustafi, Danny Welbeck, Calum Chambers és Santi Cazorla biztosan kimarad vasárnap, de David Ospina és az utóbbi hetekben jól teljesítő Sead Kolasinac játékára sincs sok esély.

Az Arsenal formája ugyanakkor nem rossz, hiszen az elmúlt öt tétmeccsén veretlen maradt, tovább lépett a Ligakupában és az Európa Ligában, míg a Premier League-ben kétszer is nyerni tudott. Igaz, a Crvena zvezdát otthon nem tudta legyőzni Arséne Wenger együttese, idegenben csak emberelőnyben kerekedett a szerb együttes fölé, a másodosztályú Norwich ellen hosszabbításban jutott tovább a Ligakupában, míg a Swansea ellen mázlival fordított, szintén hazai pályán. Fontos kiemelni a vendégeknél a hazai pálya előnyét, hiszen a fővárosiak házon kívül öt meccs alatt csak négy pontot szereztek a Premier League-ben, mindössze a pocsék formában lévő Evertonnál tudtak nyerni, s olyan helyeken maradtak pont nélkül, mint például Watford vagy Stoke.

A két fél az elmúlt szezonban háromszor találkozott egymással, a bajnokságban a City hazai pályán legyőzte az Arsenalt, fordított pályaválasztással döntetlenre végeztek a felek, míg az FA Kupa elődöntőjében, a Wembley-ben, az Ágyúsok hosszabbításban az Égszínkékek fölé kerekedtek.

Ezúttal azonban erre nem sok esély mutatkozik, hiszen annyira egységes és jó formában van a City, s ugye minden kulcsjátékosára számíthat. Nem is meglepő, hogy a fogadóirodákban a hazai együttes a mérkőzés toronymagas esélyese, a    ugyanis mindössze 1.40-szeres pénzt kínál a manchesteri sikerre, míg a vendégek pontszerzése 2.56-szoros oddson fogadható. A hazai győzelem mellett úgy tűnik a gólok sem maradnak el, hiszen legalább három találatra 1.30-szoros oddsot ajánl a magyar állami fogadóiroda, míg, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.45-szörösét kaphatnánk vissza.

[2522846] 2017-11-05 15:15:00 Manchester City - Arsenalx;
237903