Párizs Masters

Tovább folytatódik Benneteau tündérmeséje?

A veterán francia a horvát Marin Cilicet is meglepheti a párizsi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

Kellően őrült idén is a Párizs Masters, a negyeddöntőkbe a nyolc kiemelt közül csupán Rafael Nadal és Marin Cilic jutott el, ám semmi garancia nincs arra, hogy ők vívják majd a finálét is. Már csak azért sem, mert a világelső spanyol a térdproblémái miatt könnyen lehet, hogy nem kockáztat és dobja a Filip Krajinovics elleni meccset, míg a horvátnak a visszavonulás előtt álló Julien Benneteau okozhat fejtörést. 

Cilic ellen is kitart Benneteau remek formája? - Fotó: ATP

A francia menetelése igazi tündérmese, hiszen a torna előtt bejelentette, hogy 2018-ban 36 évesen már nem kíván profi szinten teniszezni, és hol máshol akaszthatná szögre a szerelését, mint Párizsban, ahol 2009-ben Roger Federer legyőzésével élete egyik legemlékezetesebb sikerét aratta. Benneteau azonban nem erről vált híressé, hanem a tízből tíz elveszített ATP döntőjéről. Igazi hollywoodi sztori lenne, ha pályafutása utolsó versenyén jönne össze neki az egyéni trófea, ráadásul az éppen egy Masters-cím lenne. Ettől persze még nagyon messze van, de egyelőre több, mint meggyőző játékot mutatott. Legyőzte a fiatal Denis Shapovalovot, honfitársát Jo-Wilfried Tsongát és csütörtökön a top 10-es David Goffint is, ami után a következőt mondta:

Őszintén szólva, kevés olyan jó meccsem volt a karrierem alatt, mint ez.

Benneteau kiváló teniszt tett eddig a pályára, azt pedig ecsetelni sem kell, hogy milyen motivált és mennyi erőt merít a hazai közönség támogatásából. 

Várhatóan Cilicnek is vért kell majd ellene izzadnia, pláne úgy, hogy a horvát finoman szólva sincs élete formájában. Nyeregeti a meccseket, de sebezhető, amit már Fucsovics is megmutatott Bázelben. 

Cilic az utóbbi időben a második szervák mögött szenved piszkosul. Marcinak is sikerült ezt kihasználnia, míg Párizsban Coric ellen 29, Bautista-Agut ellen pedig 44%-ban tudta megnyerni a pontokat. Ez tőle egyáltalán nem számít jónak. 

Ezt Benneteau is kihasználhatja, motiváltan és a hazai pálya előnyét meglovagolva pedig kőkemény csatára kényszerítheti a horvátot. Több, mint kétszeres pénzért jó tippnek tűnik, hogy a francia nyer egy szettet, de még ennél is több az érték a 21,5 játék felett fogadásban. 

Julien Benneteau-Marin Cilic
hatharom.com
Több, mint 21.5 játék
@1.75
Fogadási határidő: 19:00