NB I

Kinek hozzák el a poklot a ferencvárosi ultrák?

Visszatérnek az ultrák az Üllői útra, ám az korántsem egyértelmű, ez melyik csapatnak lesz segítség majd.

   *
Ferencváros Döntetlen Debrecen
1.70 3.50 4.80
*Minimum hármas kötésben fogadható

Nem akármilyen videóval hangoltak a ferencvárosi ultrák a szombati futballünnepre, hosszú-hosszú évek után visszatér ugyanis a IX. kerületi csapat szurkolótábora a lelátókra. A Debrecen elleni rangadón garantált a telt ház, ám az közel sem egyértelmű, hogy a hirtelen jött, teljesen másmilyen hangulat melyik csapatra is helyez majd nyomást.

Ugyanis nem csak a debreceni fiatalok, de a ferencvárosi keret nagy része sem tudja, milyen érzés, amikor 20 ezer szurkoló buzdítja őket, ez pedig nem kizárt, hogy a támogatott csapatra rak majd nagyobb terhet, mintsem az ellenfélre.

"A teli stadion szerintem lendületet ad a csapatnak, gólveszélyesebbek leszünk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Debrecen is jó formában van, sok gólt szereztek az elmúlt fordulókban. Nem gondolom, hogy a negyedik 0-0 következik, viszont nagyon remélem, hogy mi találunk többször a kapuba!" - nyilatkozta Thomas Doll a mérkőzésre készülve.

A zöld-fehérek mindenesetre optimistán várhatják a találkozót, habár játékban még közel sincsenek topformában Bödéék, a győzelmek és a pontok jönnek, ráadásul a Vidi botlásainak köszönhetően hosszú hónapok után először álltak élre Doll legényei.

Fotó: ckozep.hu

Keseregni persze a túloldalon sincs ok, a Debrecen hétvégén hátrányból felállva nyújtotta még hosszabbra veretlenségi szériáját, így Herczeg András fiataljai már két és fél hónapja nem találtak legyőzőre. A szakvezető természetesen kiemelte a ferencvárosi szurkolók visszatérésének fontos szerepét, így abban biztosak lehetünk, hogy a hajdúságiak mestere a fizikális felkészítés mellett mentálisan tényezőkre is nagy hangsúlyt fektet majd.

"Mi is hallottuk azokat az információkat, miszerint telt ház, huszonkétezer ember lesz a Groupama Arénában, minden bizonnyal ez is hatalmas motivációt jelent majd a zöld-fehérek számára. A kilencven perc során döntő lesz, hogyan tudjuk majd lereagálni ezt a felfokozott hangulatot, illetve mennyire merünk játszani, mennyire tudunk magabiztosak lenni. Ez nagyon fontos eleme lesz az összecsapásnak, hisz együttesünkben több labdarúgó sem játszott még ilyen légkörű mérkőzésen" - nyilatkozta a válogatott kispaddal is szóba hozott mester, aki két játékost emelt ki az ellenféltől, Böde Dánielt és Varga Rolandot.

[2538983] 2017-11-04 15:30:00 Ferencváros - Debrecenx;10

Hiányzók mindkét oldalon lesznek, a Lokinál Szatmári Csaba, Sós Bence, Szilvási Péter és Haris Tabakovic nem játszhat, míg a hazaiaknál Otigba Kenneth és Leandro is kisárgázta magát a szombati derbiről.

Ha pusztán a történelmet nézzük, a döntetlen egyértelműen a leglogikusabb eredmény. A Loki kilenc, a Fradi hét fordulója veretlen, a két csapat utolsó három meccse pedig szintén remire végződött.

A két legkevesebb gólt kapó csapat rangadóján azonban a szurkolói tényező egy olyan faktor, amely szerintünk túlságosan kiszámíthatatlanná teszi a mérkőzést fogadási szempontból. Ugyanúgy lehet, hogy a debreceni fiatalokat rémiszti majd meg a hangulat, ahogyan az, hogy a hazaiak nem bírják majd a kapu mögül érkező nyomást.

Egy biztos, a ferencvárosi ultrák visszatérése semleges szemmel nézve is nagyon örömteli hír, így bárhogyan is alakul a szombati 90 perc, bármelyik csapat is viszi haza a három pontot, a magyar futball mindenképpen nagyot nyer.

2017-11-04;212
239099