Nemzetközi foci

Kongatják a vészharangot a Realnál

  • varin

A spanyol sajtó nem kímélte a Real Madridot a kínos londoni vereséget követően.

Durva kimondani, de tulajdonképpen hálával tartozik a Real Madrid a Borussia Dortmundnak, illetve az APOEL Nicosiának, amiért egymástól lopkodták el a pontokat, hiszen ha mondjuk Aubameyangék egyetlen egységet sem szórtak volna el a ciprusi kiscsapat ellen, most annak a reális lehetőségéről beszélnénk, hogy mindkét madridi csapat már a csoportkörben kiesik a BL-ből. Sokáig egyébként nem kell visszamenni az időben, ha meg akarjuk találni, hogy mikor bukta el legutóbb a csoportelsőséget a Real a kvartettjében, ám a tavalyi szezonnal ellentétben idén igencsak konganak a vészharangok, és nem is jogtalanul.

243183

A spanyol lapok a londoni mérkőzés másnapján már egyértelműen krízisről beszélnek, megemlítve, hogy a La Ligából ez már egyértelműen továbbterjedt Európába is. Az AS szerint a madridiak hullámvasútja tovább tart, míg a Marca egyszerűen csak katasztrófaként említi a szerdai 90 percet a Tottenham Hotspur ellen.

A hispán médiumok igencsak leszedik a keresztvizet Zinedine Zidane-ról, aki - szerintük - a madridi érája legkilátástalanabb 90 percét produkálta, míg a Kroos-Modric páros kapcsán erőteljes visszaesésről írnak. Ez egyébként egybecseng a szurkolói véleményekkel, melyek szerint a középpálya szorgos duója kizárólag alibipasszokra képes.

A középső csapatrész alapos kritizálása mellett a Marca egyértelműen jelezte, a támadósor megerősítése szükséges lenne, amihez nem is kell igazán messzire tekinteni.

Embed from Getty Images

Nem egy igazi 9-est keres a Real Madrid? Mert ha látták Harry Kane-t szerda este, akkor a Wembley-n kívül felesleges bárhova is scoutokat küldeni. Idő- és pénzpocsékolás másban gondolkozni, mert ő kell.

- fogalmazott a madridi székhelyű lap.

Az újságok emellett megemlítik, hogy Cristiano Ronaldo támogatás nélkül nem sokat ér, Kiko Casilla pedig még Keylor Navas szintjétől is igen messze van.

Természetesen a barcelonai illetőségű Mundo Deportivo a legnagyobb örömmel rúg bele egyet a Blancókba csütörtöki számában. "Ami Gironában és Londonban történt, egyértelmű, hogy a Madrid krízisben van" - fogalmazott a katalán lap, amely szabadesésnek nevezte a Real mostani formáját.

A Realnál tehát valóban komoly problémák vannak, amelyen az sem segít sokat, hogy hétvégén az a Las Palmas látogat a Bernabeuba, amely pocsék szezont fut, ugyanakkor tavaly veretlen maradt a fővárosiak ellen.

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?
   
PSG 4.50
Manchester City 5.75
Real Madrid 6.00
Barcelona 7.75
Bayern München 8.25
Manchester United 13.50
[2620519] 2017-11-01 20:45:00 Tottenham Hotspur - Real Madridx;