Darts

Darts-kánaán novemberben!

  • Cesc18

Három profi tornát is rendeznek az ősz utolsó hónapjában.

Gary Anderson újra tábla elé áll

Az ősz hagyományosan nagyon tartalmas a profi dartsosok számára, nincs ez másképp idén sem. Szeptemberben és októberben három fontos torna lezajlott (Bajnokok Ligája, World Grand Prix, Európa-bajnokság), novemberben pedig még ennyi vár a játékosokra a decemberi PDC világbajnokság előtt. 

November 3 és 5 között Glasgow ad otthont a World Series sorozat nagydöntőjének, majd 11 és 19 között kilenc nap erejéig Wolverhamptonba költözik a mezőny, ahol a Grand Slam of Darts keretén belül mérik össze a tudásukat. Ez minden évben az egyik legnagyobb presztízzsel bíró torna, hiszen itt a BDO-ból is indulnak játékosok, azaz az egyetlen olyan PDC-esemény, amelyen a két szervezet legjobbjai egymásnak feszülnek. Az ősz zárásaként a Players Championship végére is pont kerül, méghozzá Mineheadben egy három napos nagydöntő keretén belül 24 és 26 között. 

Novemberi darts-kánaán. - Forrás: pdc.tv

Sajnos ezek közül egyik sem kerül a Sport Televízió képernyőjére, de ennek ellenére egyik tornát sem éri meg kihagyni, hiszen mindegyik komoly izgalmakat és kiélezett csatákat ígér.

Némileg felfrissülni látszik a mezőny, hiszen a jól megszokott nevek közül többen is keresik a legjobb formájukat, ám szerencsére az általuk hagyott lyukakat minőségi játékosok töltik ki. Erre példa Mensur Suljovic, Daryl Gurney és Rob Cross, akik mind parádéztak az ősz eddig eltelt részében. Az osztrák a Bajnokok Ligájában, az északír a World Grand Prix-n aratta pályafutása első major tornagyőzelmét, míg az angol az Eb-n jutott el életében először rangos viadalon a döntőig. 

Ki lesz a World Series of Darts Finals bajnoka?
   
Michael van Gerwen 1.90
Gary Anderson 4.95
Peter Wright 7.50
Rob Cross 18.00
Mensur Suljovic 19.50
Daryl Gurney 21.00

Ha ránézünk a hétvégi World Series of Darts Finals oddsaira, akkor is láthatjuk, hogy a Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright trió után bizony Suljovic, Gurney és Cross következik, és olyan játékosok elé sorolják őket, mint Raymond van Barneveld, Adrian Lewis, Dave Chisnall vagy éppen James Wade.


Természetesen a hatharom.com ezekre a tornákra is kiemelt figyelmet szentel, és a cikkekben, protippben és a fórumon is próbálunk tippekkel, infókkal szolgálni.