Tipp

Két tippel is kaszálhatunk Angliában

  • varin

A Fulham-Bristol City első hallásra nem tűnik egy Roma-Chelsea-nek. Pedig...!

Hiába van nyolc Bajnokok Ligája-mérkőzés kedden este, megszokhattátok már, hogy oldalunk szerkesztői az ilyenkor gyakran esedékes angol másodosztályért is rajonganak, így hétről-hétre ebből a ligából is szemezgetünk a legjobb mérkőzések közül. Ezúttal egy gólgazdagnak ígérkező derbin szeretnénk egy zsírosat kaszálni, méghozzá többek között egy középpályás góljával.

A Fulham és a Bristol City ebben az évezredben öt alkalommal találkozott egymással és igencsak furcsa módon minden találkozó az aktuálisan vendégségben játszó csapat győzelmét hozta. Ennek szellemében talán nem is csoda, ha ezúttal is ebből a teóriából indulunk ki, vagyis a Bristol City sikerét várjuk.

Fotó: Bristol City Fc

A tavaly kiesés ellen küzdő kiscsapat idén remekül muzsikál, osztályozót érő helyen áll, 14 meccsen 22 gólt szerezve a harmadik legeredményesebb együttese a Championshipnek. Formájukra jellemző, hogy bár hazai pályán kikaptak a Leeds Unitedtől, azt követően a Crystal Palace és a Sunderland skalpját is megszerezték.

Bombaformában lévő bloggerünk, bjani55 a QPR-Sheffield United találkozóra tippelt. Indoklását és tippjét blogjában elolvashatod!

Idegenben különösen jól teljesítenek, 12 pontjuk a második legtöbb, 12 lőtt góljuk pedig a legtöbb a ligában. Hármat szórtak a liga legjobb csapatának, a Wolverhamptonnak, de a Watfordot is három lőtt góllal ütötték ki a kupából.

Ebből a jó sorozatból alaposan kiveszi a részét a fiatal Bobby Reid is, aki 14 meccsen 8 gólnál tart, és bár posztját tekintve középpályás, a 4-4-2-es felállásban ő szokott lenni az egyik csatár. Reid szempontjából szintén jó hír lehet, hogy Famara Diedhiou, a csatártársa nem játszhat a Fulham ellen, így a társak vélhetően inkább őt tömik majd a labdákkal, mintsem az amúgy igen jól teljesítő, de eddig még kevés játéklehetőséget kapó bosnyák Milan Djuricot.

A Fulham csapatában legyőzhető ellenfelet kapott magának a Bristol, Gera Zoltán egykori csapata gyengélkedik az utóbbi hetekben. A londoniakra amúgy is jellemző volt idén, hogy inkább idegenben vitézkednek, a hazai pályán megszerzett nyolc pont majdnem kiesőhelyet ér. Hétvégén a tök utolsó Bolton ellen sem tudtak nyeri hazai pályán, ami jól mutatja, nincsenek túl jó formában.

Joggal bízhatunk Reidben, góljai kétharmadát idegenben szerezte, ráadásul amilyen formában van a csapat, még akár esélyesnek is nevezhetjük őket a Craven Cottage-en, noha az oddsok nem ezt mutatják.

Mindezek szellemében mi egy sima x2-t várunk, Reid góljaival megfűszerezve.

Tippek a mérkőzésre
Döntetlen vagy Bristol City @1.75
Bobby Reid gólt szerez 3.40
[2529356] 2017-10-31 20:45:00 Fulham - Bristol Cityx;