Párizs Masters

Háromszoros pénzért veretjük az osztrákot

  • Cesc18

Nincs túl jó formában Dominic Thiem, sőt sérüléssel is bajlódik, így érdemes ellene fogadni Párizsban.

Kedden már a kiemeltek közül is bemutatkoznak néhányan a francia publikum előtt, köztük az ötödik helyen rangsorolt Dominic Thiem, aki a 62. Peter Gojowczykkal méri össze tudását. Papíron nem kellene, hogy gondot okozzon a továbbjutás az osztráknak, ám jelenlegi formájában és állapotában egyáltalán nem lenne meglepő, ha korán búcsúzna a Párizs Masterstől. 

Thiem a salakszezonban varázslatosan teniszezett, a Roland Garros-elődöntője óta viszont nem igazán találja a játékát. Ősszel egyelőre különösen gyenge tornákat futott, hiszen Csengduban, Tokióban és Sanghajban is az első meccsén búcsúzott, míg hazai pályán, Bécsben egy győzelmet tudott szerezni. Ez nagyon soványka eredménysor egy top 10-es teniszezőtől...

Hétfőn még arról írt a párizsi viadal honlapja, hogy az osztrák indulása nem is biztos, és mint az kiderült, Thiem sérüléssel bajlódik. 

Dominic mindkét lábán a lábujjainál sebek keletkeztek, amik állapota az elmúlt hetekben romlott. De Dominic nem szeret ilyenekről beszélni.

- mondta Gunter Bresnik, Thiem edzője.

Ezek a fedettpályás tornák nem igazán az osztrák versenyei, Párizsban pedig különösen gyenge mérleggel bír, hiszen eddigi három indulása alkalmával mindössze két meccset tudott nyerni. 

Gojowczyk ezzel szemben pályafutása legjobb formájának örvend, miután szeptember végén Metzben élete első ATP-tornagyőzelmét ünnepelhette. A német azóta is vállalható eredményeket ért el, és bár Párizsban a selejtezőben kiesett, de szerencsés vesztesként győzni tudott a főtáblán. 

Thiem sem lesz ismeretlen számára, hiszen három éve Dohában egyszer már legyőzte, tavaly Metzben pedig csak két szoros szettben kapott ki tőle. 

A fogadók is meglepetést szimatolnak, ugyanis egyre inkább emelkedik Thiem szorzója, azaz a tétek elsősorban Gojowczykra érkeznek. 

A német mellé tehetjük érvként azt is, hogy ő már játszott három meccset a Bercyben, így volt ideje alkalmazkodni a borításhoz. 

Szól annyi minden Gojowczyk mellett, hogy megérje közel hármas oddson behúzni a továbbjutását.

Dominic Thiem-Peter Gojowczyk
hatharom.com
Gojowczyk nyer
@2.70
Fogadási határidő: 21:00