Női kézilabda

A bajnoki címről dönt a Fradi-Győr rangadó

Ha a hazaiak az előttük álló ziccert nem tudják kihasználni, akkor gyakorlatilag búcsút mondhatnak a bajnoki címnek.

A bajnoki címről dönt a Fradi-Győr rangadó.

Noha még csak a hetedik forduló következik a női NB I-es kézilabda bajnokságban, igen komoly téttel bír a keddi Ferencváros-Győr ütközet, mivel nem rendeznek rájátszást a ligában. A két fél legutóbb az áprilisi Magyar Kupa-döntőben találkozott, akkor 29-29-es rendes játékidőt követően hétméteresekkel az FTC nyert, házigazdaként azonban csaknem két éve, 2015. november 4-én tudta legutóbb legyőzni a győrieket tétmérkőzésen.

1x2    
Ferencváros Döntetlen Győr
3.45 9.00 1.35

Ugyanakkor jó esélye van a hazaiaknak, hogy ezen változtassanak, hiszen összességében jó formának örvendnek, igaz, ez a győriekről is elmondható, mivel a felek eddig mind a hat bajnokijukat megnyerték, míg a Bajnokok Ligájában két siker mellett egy vereség az együttesek mérlege.

Azonban a sérültek terén erősen a ferencvárosiak felé billen a mérleg nyelve, hiszen a hazaiknál előreláthatólag mindenki játszhat - Szucsánszki Zita és Hornyák Dóra ugyan nem százszázalékos -, míg a vendégeknél Tomori Zsuzsanna, Anne Mette Hansen, Jana Knedlikova és Cornelia Nycke Groot is biztosan hiányzik majd.

A két csapat utolsó öt egymás elleni tétmérkőzésének eredményei:
Időpont Liga Mérkőzés Eredmény
02.04.17 MK Győri ETO Ferencvárosi TC (29 : 29) 32 : 34
01.03.17 NBI Ferencvárosi TC Győri ETO 28 : 28
24.09.16 NBI Győri ETO Ferencvárosi TC 28 : 19
24.05.16 NBI Ferencvárosi TC Győri ETO 21 : 27
19.05.16 NBI Győri ETO Ferencvárosi TC 26 : 22

 

 

 

 

 

 

 

"Ha eddig fontos volt mindenkinek minden pont, akkor azt gondolom, ez most duplán vagy triplán érvényes, hiszen utána nem nagyon van lehetőség a javításra. Biztosan nagy küzdelem várható, hiszen a Fradi-Győr mindig csúcsrangadónak számít" - nyilatkozta Danyi Gábor, a győriek másodedzője az M4 Sportnak. 

Elárulta azt is, hogy nagyon jó a kapcsolat a két klub és a játékosok között, a két csapat így szinte tökéletesen ismeri egymást, ezért újdonságokkal, új játékelemekkel egyik sem tud előállni.

"A motiváltságról, a hozzáállásról sem szabad beszélni, mert ha az a kérdés, ki akarja jobban a győzelmet, akkor baj van. Ezzel egyik oldalon sem lesz gond. Mindkét oldalon világsztárok játszanak, döntő lehet, ki tudja jobban odatenni magát és érvényesíteni akaratát" - vélekedett.

Danyi ezen kívül hozzátette, hogy nemcsak a Győr-Ferencváros rangadók döntenek a bajnoki cím sorsáról, az Érd, a Siófok, vagy akár a Dunaújváros elleni mérkőzések is nagyban meghatározzák majd, hogy a végső összesítésben ki, hol végez. Ezzel azonban vitatkoznánk, hiszen az ETO az Érdet 7, a Siófokot 11, a Dunaújvárost 12 góllal győzte le, míg a Ferencváros szombaton a Balaton-partiak otthonában nyert 8 találattal. Vélhetően a pillanatnyi forma lehet majd a döntő az Elek Gyula arénában, illetve az, hogy melyik fél tud higgadt maradni ezen a hatalmas horderejű mérkőzésen.

A hiányzók száma, illetve a hazai pálya előnye miatt a Ferencvárosnak bőven lehet keresnivalója a derbin, azonban a bukmékerek szerint egyértelműen a Győr a favorit. A     ugyanis háromesélyben mindössze 1.35-szörös szorzót az ETO-ra, míg a hazaiakra 3.45-szörös oddson fogadhatunk. Az állami bukméker a hendikep vonalat 3,5-nél, míg a gólok számának határát 55,5-nél húzta meg.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti kedd 18:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.