Premier League

Kiscsapatok nagy derbije Angliában

megosztom

Az újonc Newcastle a masszív Burnley vendége lesz. Góleső vagy gólínség várható hétfő este?

Ha Burnley-Newcastle derbiről beszélünk, alighanem mindenkinek egy alsóházi kiesési rangadó ugrik be. Ehelyett a két kiscsapat a felsőházban tanyázik, olyannyira, hogy a két gárdának összesen csupán öt veresége és 17 bekapott gólja van. Mindezek ismeretében mindenképpen érdemes néhány sort szentelni a hétfő esti rangadónak. 

   
Burnley Dönetlen Newcastle
2.85 3.00 2.50

Óriási bravúrgyőzelemmel kezdte a szezont a Burnley, amely az első játéknapon a Stamford Bridge-ről hozta el a három pontot. Sean Dyche csapata ezt követően is szorgosan gyűjtögette a pontokat, hiszen megverte például az Evertont a Goodison Parkban, de ponttal távozott a Tottenham és a Liverpool otthonából is. Sőt, tulajdonképpen jelenleg azt is sikernek tudhatjuk be, hogy a brutális szezont futó Manchester City ellen csak 3-0-ra kapott ki idegenben.

Fotó: sportsmole.co.uk

Hogy meddig tart a bordó-kékek jó szériája, az nagy kérdés, ám a kiscsapatnál nem attól tartanak, hogy hirtelen kipukkan a lufi, sokkal inkább attól, hogy a sikerkovács Dyche-t elcsábítják Burnley-ből.

"Öt éve edzősködik Dyche a Burnley-nél, ezzel pedig a harmadik leghosszabb széria az övé a Premier League-ben. Hogy mennyire jó munkát végez, arra példa az is, hogy a Leicester és az Everton padján is szívesen látták volna őt. Az állandóság és a konzisztens munkavégzés az ő erőssége, nem véletlenül használt csupán 17 játékost idén a Premier League-ben, amely rekord. Keveset költ a csapat évről-évre, az eredmények mégis jönnek" - írta Conor McNamara szakíró a mesterről.

[2522836] 2017-10-30 21:00:00 Burnley - Newcastle Unitedx

Dyche-nak ezúttal valamelyest rotálnia kell, hiszen a szezon elején megsérült Tom Heaton kapus (4/0) mellett Jonathan Walters (3/0) sem bevethető, ám ami még ennél is nagyobb baj, hogy a két gólgyáros, Sam Vokes (7/2) és Chris Wood (9/4) is sérüléssel bajlódik. Ha ők nem vállalják a játékot, akkor a lábsérüléséből felépült bermudai támadó, Nahki Wells lehet az ék a 4-4-1-1-es felállásban.

Talán még a riválisnál is jobb a helyzet jelenleg Newcastle-ben, a Szarkák az első két forduló két kudarca után hét meccsen 14 pontot gyűjtöttek, igaz, a sorsolásuk is elég könnyű volt. Rafa Benítez mester nem véletlenül fogalmazott óvatosan, kiemelve, hogy nagyon örülnek a jelenlegi nyolcadik helynek, ám januárban is nézzünk majd rá a tabellára, hogy hogy áll az újonc.

Ami a vendégek keretét illeti, Dummett (1/0) és Gayle (7/0) nem léphet pályára a Turf Mooron, ám egyikük kiválása sem tűnik jelenleg óriási problémának.

[2522836] 2017-10-30 21:00:00 Burnley - Newcastle Unitedx;5

Szinte minden vélemény az 1-1, 1-2-es végeredményt favorizálja, mi azonban látunk magunk előtt egy kínkeserves 0-0-t vagy 0-1-et.

Nem árt tudni, hogy a Burnley utolsó 12 hazai Premier League-találkozójából 10 under lett.

Mindkét oldalon a védelem az erősebb csapategység a támadókkal szemben, a hiányzó csatárok pedig tovább erősítik azt a tézist, hogy kevés gól esik a mérkőzésen. A     1.55-öt fizet a 2.5 gól alatt opcióra, míg ha nem talál be mindkét fél, pénzünk 1.75-szörösét kaphatjuk vissza a magyar állami bukitól.

[2522836] 2017-10-30 21:00:00 Burnley - Newcastle Unitedx;
237903
megosztom