La Liga

100-as szorzó a Real meccsén, bajnok a Barca?

  • ivan

Óriási meglepetésre a Real Madrid kikapott az újonc Girona otthonában, a címvédő így már nyolcpontos hátrányban van a Barcával szemben.

Ha papíron van országos kettes, akkor a Girona - Real Madrid találkozó bizonyosan az, ám a futball ismét megmutatta, hogy a nagy dolgok a pályán dőlnek el.

Jellemző kép a meccsről: a Real-játékosokat szinte megfojtotta a hazaiak küzdőszelleme / realmadrid.com

A címvédő Real Madrid vasárnap az újonc Girona vendége volt a spanyol bajnokság 10. fordulójában, a legtöbb fogadóiroda kínálatában pedig 1.20 körüli szorzón kínálták a királyi gárda győzelmét.

Zinedine Zidane együttese Isco révén a 12. percben meg is szerezte a vezetést, ám az erős kezdés után jött a visszaesés, a rendkívül agilisan játszó Girona ugyanis nem adta fel és már az első félidőben szerzett két kapufája révén tudtára adta a címvédőnek, hogy itt bizony vért kell izzadnia a győzelemért.

Csakhogy a Real Madrid ezen a napon nem volt elemében, de ami még inkább bosszanthatja a szurkolókat, hogy küzdésből sem vizsgázott jelesre. A Girona viszont mindent beleadott, az 54. percben a madridi védők töketlenségét kihasználva Stuani szerezte meg az egyenlítő találatot, majd négy minutummal később Portu gólja már a vezetést jelentette a katalán kiscsapat számára.

Ugyan Zidane egy kettős cserével megpróbálta felrázni a csapatot, de a francia próbálkozása ezúttal sikertelen volt, a Girona tartotta magát és az eredményt, a közönség pedig belehajszolta a győzelembe.

Hogy a hétvége legnagyobb meglepetését jelentette a Real veresége, azt mutatja, hogy a Girona győzelme 12-13-szoros oddson volt fogadható a kezdés előtt.

Még nagyobbat kaszálhattak azok, akik ráéreztek a mérkőzés forgatókönyvére - gyanítjuk, hogy nincsenek sokan - hiszen a félidő vendég, vége hazai opcióra volt olyan iroda, ahol 100-szoros pénzt fizettek.

A Real Madrid a vasárnapi vereségével rendkívül nehéz helyzetbe hozta magát, hiszen 10 kör alatt már 10 pontot veszített, míg a listavezető Barcelona a lehetséges 30 pontból 28-at begyűjtött. A katalánok szombaton nagyon fontos meccset nyertek meg a San Mamésban, a Real újabb botlásának köszönhetően pedig már nyolc ponttal vezetik a tabellát a címvédő előtt.

A spanyol liga erőviszonyait ismerve, ez a különbség madridi szempontból akár végzetes is lehet, mert ugyan 28 forduló még hátravan, de jelen állás szerint a madridiak sorsa már nem a saját kezükben van.

[2580634] 2017-10-29 16:15:00 Girona - Real Madridx;
240918