NB I

Ismét a Vidi a favorit az Újpest ellen

Hiába rendezik a fővárosba a találkozót, a formák alapján az Újpesttől már a pontszerzés is bravúr lenne.

A Videoton a szombati meccs esélyese. - Fotó: vidi.hu

A Szusza Ferenc Stadionban rendezik az NB I. 14. fordulójának rangadóját, ahol az Újpest a Videoton együttesét fogadja. A két csapat tabellán elfoglalt helyezése, illetve a felek formái alapján viszont igen egyértelmű a mérkőzés.

1x2    
Újpest Döntetlen Videoton
3.25 3.15 2.10

A hazaiaknak ugyanis nem igazán megy az utóbbi hetekben, hiszen a legutolsó hat bajnoki meccsükből mindössze egyet, az utolsó helyezett Mezőkövesd elleni találkozójukat nyerték meg. Nebojsa Vignjevics együttese a bajnokságban már 247 perce gólképtelen, így összességében nem is csoda, hogy a lila-fehérek egészen a kilencedik helyig csúsztak vissza a táblázaton.

Meglepő, de az Újpest hazai pályán teljesít gyengébben, ugyan csak egy vereséget számlál a Szusza Ferenc Stadionban, de győzelemből is mindössze egyet gyűjtött, döntetlenből viszont már négyet is "szereztek" otthon Novothny Somáék. Ugyanakkor július végén majdnem sikerült legyőznie a fővárosiaknak a Videotont, hiszen a 85.percben még két góllal mentek a Pancho Arénában, azonban a Vidi Anel Hadzic és Marko Scsepovics góljaival egyenlíteni tudott.

[2538978] 2017-10-28 15:30:00 Újpest - Videotonx;5

Ami a vendégeket illeti, a székesfehérvári alakulat sincs bombaformában, viszont úgy tűnik, hogy kilábalt a gödörből, hiszen a Vasastól elszenvedett vereséget követően két döntetlen és két siker a mérlege Marko Nikolics együttesének a bajnokságban. A Vidi múlt héten megyei rangadót húzott be a Puskás Akadémia - a felcsúti az egyetlen csapat, amely ezidáig nyerni tudott Újpesten az idei NB I-es kiírásban - ellen, vagyis a vendégjátékosok jó hangulatban várják a szombati ütközetet.

"Az Újpest ellen sosem könnyű futballozni, veszélyes, támadófocit játszanak, és főleg hazai környezetben nagyon szervezettek. Sokszor elmondtuk már, de csak ismételni tudom, ebben a bajnokságban nincs könnyű találkozó. Legutóbb a Puskás Akadémia FC ellen is végig domináltunk, de csak az utolsó percekben sikerült megszereznünk a győzelmet. Hasonlóan kiélezett meccsre számítok szombaton az Újpest ellen. Nem foglalkozunk a közvetlen üldözőinkkel, hiszen az ő mérkőzéseikre nincs ráhatásunk. Nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, minden meccsen a legjobb formánkban kell játszanunk. Az egész csapat nagyon várja a szombati meccset, nyerni akarunk Újpesten is!" - nyilatkozta a vendégek játékosa, Stopira a vidi.hu-nak.

Ahogy fentebb is látható, az utóbbi években a Videotonnak remekül ment az Újpest ellen, hiszen a két csapat utolsó öt egymás elleni bajnokijából négyet is a fehérváriak nyertek meg, a júliusin pedig a sírból hozták vissza az egyik pontot. A formák is a vendégek javára billentik a mérleg nyelvét, a játékoskeretek minőségéről nem is beszélve.

Így pedig nem meglepő, hogy még idegenben is a Vidi számít az esélyesebbnek a fogadóirodák szerint. A     ugyanis háromesélyben 2.10-szeres pénzt kínál a Vidire, míg az újpestiek pontszerzésére 1.62-szeres oddsot ajánl az állami iroda. A buki szerint ugyanakkor vélhetően nem születik sok gól a meccsen, hiszen a legalább három találatra 1.90-szeres pénzt fizetne ki, míg ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk mindössze 1.75-szörösét kaphatnánk vissza.

[2538978] 2017-10-28 15:30:00 Újpest - Videotonx;
239099