Tenisz

Világelső elleni bravúrra készülnek Babosék

  • Cesc18

A magyar-cseh kettős a világelső páros ellen lép pályára a WTA-világbajnokság szombati játéknapján.

Babos Tímea és Andrea Hlavackova számára kitűnően indult a szingapúri világbajnokság, hiszen csütörtökön egy viszonylag könnyed győzelmet (6:3, 6:4) sikerült aratniuk Andrea Klepac és Maria Joe Martínez Sanchez ellen.

"Nagyon örülök a mai győzelemnek, nem volt egyszerű mérkőzés. Egy nagyon trükkös és nehéz ellenféllel találkoztunk. Összességében nagyon jól játszottunk mindketten, emiatt is boldog lehetek. Nagy dolog, hogy elődöntőt játszhatok a világbajnokságon. Ez először sikerült a pályafutásom során, ez is boldogságot jelent. A mai mérkőzésen az volt a legfontosabb, hogy a saját játékunkat rákényszerítsük a másik párosra. Szerintem ez sikerült is, végig agresszívak voltunk."

Örülök a saját teljesítményemnek, mert az elmúlt napokban is sokat gyakoroltam. Rengeteget foglalkoztunk a röptejátékommal és egyre jobban megy.

"Remélhetőleg még két mérkőzünk van hátra, szóval Hajrá, Előre!" - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

A mérkőzéshez még hozzátartozik, hogy Klepacsék egyáltalán nem fogtak ki jó napot, a fontos szituációkban többször is egyszerű labdákat hibáztak el, megkönnyítve ezzel a magyar-cseh kettős dolgát. Persze ez semmit nem von le Timiék érdemeiből, de az igazsághoz mindenféleképpen hozzátartozik, hogy lehetett volna ez sokkal nehezebb meccs is számukra. 

Fogadás a győztesre    
Chan/Hingis Babos/Hlavackova
1.22 3.40

Ami biztos, hogy sok segítségre az ellenféltől a következő meccsen már nem számíthatnak, hiszen a bombaformában lévő, világelső Jun Jang Chan és Martina Hingis áll majd velük szemben. 

A kínai-svájci szuperduó az idei esztendőben állt össze és kilenc tornagyőzelmet tudhatnak magukénak, ebből négyet ráadásul zsinórban a vb előtt nyertek. Egészen augusztus 11-ig kell visszemenni az időben, amikor legutóbb kikaptak. Jelenleg egy 19 meccses győzelmi sorozatban vannak.

Sokáig viszont már nem élvezhetjük ennek a csodás párosnak a játékát, ugyanis csütörtökön Hingis bejelentette, hogy 23 év profiskodás után a szingapúi világbajnokság lesz az utolsó versenye.

Nem is lehet kérdés, hogy Hingis tornagyőzelemmel szeretne visszavonulni, így várhatóan még motiváltabban játszanak majd. A rajtjuk rendben volt, valamivel több, mint egy óra aaltt 6:3, 6:2-vel jutottak tovább.

Babosék többször is farkasszemet néztek Chanékkel a szezonban, de egyszer sem sikerült meglepniük őket, sőt, rendre simán kaptak ki tőlük. A madridi döntőben 6:4, 6:3-ra, Cincinnatiben 6:3, 6:2-re, míg a pekingi fináléban 6:1, 6:4-re. 

Ha ezt, illetve Hingisék formáját vesszük alapul, akkor nyugodt szívvel kellene behúznunk a 2-0-t jó kis 1.60 körüli oddson.

Azonban van egy olyan érzésünk, hogy Babosék nem fognak alárendelt szerepet játszani.

Itt vesztenivalója elsősorban Hingiséknek lesz, ők nem kaptak ki 19 meccse és mindenki tőlük várja a győzelmet. Ha sikerül Baboséknak a legjobb teniszüket a pályára tenni és jól meglovagolni, hogy a nyomás nem rajtuk van, akkor még a meglepetést sem zárnánk ki.