La Liga

Ellenség lett a Realból, elmaradhat a bajnoki mérkőzés

Lapértesülések szerint komolyan felmerült, hogy elhalasztják a bajnok hétvégi mérkőzését.

Katalóniába, a Girona együtteséhez látogat hétvégén a Real Madrid, hogy tovább üldözze az élen álló Barcelonát. A Blancóknak papírforma szerint nem lesz könnyű dolguk, hiszen a katalánok a rossz formát kiheverve már elkezdtek pontokat gyűjtögetni, ám könnyen lehet, hogy Zinedine Zidane csapata hiába utazik el az egyetemi városba, nem léphetnek majd pályára.

   
Girona Döntetlen Real Madrid
11.00 5.75 1.20

A katalán politikai helyzet ugyanis semmit sem csillapodott az elmúlt napokban, a helyi rendfenntartó erők pedig nagyon tartanak attól, hogy hasonló tüntetés lesz hétvégén, mint amely miatt csak a zárt kapuk mögött rendezhették meg a Barcelona és a Las Palmas október 1-jei bajnokiját. A madridi Marca jelentése szerint emiatt komolyan felmerült, hogy elhalasztják a Real soros bajnokiját.

Az első óvintézkedéseket egyébként már megtették a fővárosiak, hiszen nem a hivatalos csapatbusszal utaznak majd meg a stadionhoz, ahogyan a Nou Camphoz is egy "jelöletlen" járművel szoktak megérkezni.

Katalóniában folyamatosan forranak az indulatok, és ahogyan már a spanyol király, VI. Fülöp is már nem kívánatos személy a városban, úgy a függetlenséget megakadályozni akaró Madrid első számú csapata is tökéletes ellenségkép a helyiek számára.

Nem biztos, hogy nagyon bánnák egyébként Madridban, ha elhalasztanák a mérkőzést, hiszen néhány napja még a kupában voltak érdekeltek a Blancók, szerdán pedig Tottenham-Real Madrid BL-derbit rendeznek Londonban.

2017-10-28;87
2017-10-29;87
2017-10-30;87
240918