Tenisz

Elkaphatja-e a US Open-bajnokot Fucsovics?

  • Cesc18

A magyar játékos péntek délután a horvát Marin Cilic ellen lép pályára a bázeli tenisztorna negyeddöntőjében.

Igazán patinás negyeddöntők várnak ránk Bázelben, hiszen a legjobb nyolc közé hét kiemelt játékos is bejutott - köztük Roger Federer és Juan Martín del Potro, akik ketten együtt kilencszer húzták be a tornát. Egyedül a nyolcadik kiemelt Mischa Zverev nem élte túl az első két kör küzdelmeit, az ő "helyén" pedig Fucsovics Mártont találjuk, aki a selejtezőből indulva jutott el idáig.

A nyíregyházi klasszisunk az első körben az amerikai Jared Donaldsont 6-0, 6-1-gyel mészárolta le, majd a második kanyarban Leonardo Mayer ellen már 3-0-nál ünnepelhetett, miután az argentin feladta a meccset. 

Igen, lehet azt mondani, hogy ott folytattam, ahol szerdán abbahagytam. Jól éreztem magam a pályán, jól is ment a játék, és ha rosszul is volt az ellenfél, azt hiszem, tettem róla, hogy el is menjen a kedve a játéktól.

"Nem értettem azt a kirohanását, amikor összetörte az ütőjét, de akkor is igyekeztem csak a magam játékával foglalkozni. Aztán 3:0 után a bíró szólt, hogy még ne menjek vissza a pályára, mert orvost hívott, Leonardo rosszullétre panaszkodott, és feladta meccset, természetesen ezúton is jobbulást kívánok neki. Fura, de életem első megnyert ATP-500-as nyolcaddöntője után el kellett mennem edzeni, hogy meglegyen a terhelés, elsősorban az adogatást gyakoroltuk, ami most is nagyon jól ment. Aztán belenéztem egy picit a leendő ellenfelek meccsébe, majd visszamentünk a hotelbe, és pihenek a pénteki nagy napra. Holnap már biztosan a centerpályán játszok, hiszen nyolcan maradunk a folytatásra, a negyeddöntőket már ott rendezik." - olvasható Fucsovics hivatalos Facebook-oldalán.

Fogadás a továbbjutóra    
Fucsovics Márton Marin Cilic
5.50 1.08
Fogadási határidő: 17:00

Marcira a folytatásban már egy teljesen más kaliberű ellenfél vár, hiszen az egykori US Open-bajnok Marin Ciliccsel néz majd farkasszemet. A horvát pályafutása legjobb világranglistás helyén (4.) kezdhette meg ezt a tornát, ahol egyébként címvédő. Szép lassan kezdi visszanyerni a füves pályás szezonban mutatott formáját, ugyanakkor még mindig nem sebezhetetlen. 

Tokióban és Sanghajban elődöntőzött, utóbbi tornán Rafa Nadaltól, előbbin viszont komoly favoritként Adrian Mannarinótól szenvedett vereséget. Bázelben az első körben Florian Mayer ellen csak egy szettet kellett játszania, míg Borna Coricot háromban tudta legyűrni. 

Fucsovicsnak az elsődleges célja a tisztes helytállás lehet, ám, ha a horvát teret hagy neki, akkor még egy szorosabb meccs is kibontakozhat. A fogadóirodák 20.5-nél húzták meg a határt, aminek túlszárnyalásához már egy 7-5 vagy 7-6-os szett is elegendő lehet. Nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy ez összejöjjön, hiszen eddig kiválóan adogatott Marci. Arra már kisebb esélyt látunk, hogy borítsa a papírformát, de semmi sem elképzelhetetlen, ha élete teniszét a pályára teszi.