Angol foci

Kis híján Liverpoolba költözött Wenger sztárcsatára

Végül Giroud úgy döntött, mégis inkább Londonban szeretne élni, ezért nem lett az Everton játékosa.

Hétfő délután bontottak szerződést a Goodison Parkban Ronald Koemannal, akivel jelenleg kiesőhelyen áll az Everton. Az utód személye egyelőre kérdéses, de bárki is költözzön Liverpoolba, aligha lesz könnyű dolga, legalábbis a holland szakember szavai alapján.

Noha Romelu Lukaku személyében fontos távozója volt nyáron a kékeknek, joggal hihettük azt, hogy a viszonylag nagyobb nevek szerződtetése, mint Wayne Rooney, Sando Ramírez vagy Gylfi Sigurdsson, megoldják majd a belga pótlását. Ám mint azt a holland tréner elárulta, egy láncszemre szükség lett volna még, viszont ő az Everton klubházában gondolta meg magát.

"Tökéletes igazolás lett volna számunkra Giroud, aki illett volna az elképzeléseimbe és a csapatba. Már az Everton klubházában tartózkodott, ám a legutolsó pillanatban végül meggondolta magát és maradt Londonban. Az ilyeneket nagyon nehéz megemészteni. Mondják meg nekem, hol találtam volna az utolsó pillanatokban ilyen támadót?" - nyilatkozta Koeman.

A holland tréner Lukaku erényeit is kiemelte, noha a belgának köztudottan nagyon megromlott a viszonya a szurkolókkal. "Nagyon fontos játékos volt Lukaku és nem csak a góljai miatt. Ha a dolgok nem álltak jól, ha mégsem tudtuk a játékunkat játszani, az még mindig jó volt vészmegoldásként, hogy ívelgetjük neki a labdákat. A mostani támadóknál ez nem opció, nekik a lábukra kell tenni a játékszert".

Koeman elmondása szerint már az elején sejtette, hogy problémái lehetnek, hiszen az első kilenc bajnokiból öt is topcsapat ellen volt esedékes.

Everton#eng-everton#10

"Éppen nyaralásomat töltöttem, amikor e-mailen átjött a Premier League sorsolása. Kétszer kellett megnézzem, hogy elhiggyem és tudtam, ez így nagyon kemény lesz az Európa Ligával és Lukaku elvesztésével megfűszerezve" - kesergett Koeman.

A hírek szerint a trénernek nem kell sokáig bújnia az álláshirdetéseket, már kiszemelték őt, mint a következő holland kapitányt.

Az Everton hétvégén az új ideiglenes trénerrel, David Unsworth-szel látogat a szintén edzőváltás után lévő Leicester Cityhez. A liverpooliak nem számítanak éppenséggel esélyesnek, a     3.30-as szorzót fizet Sigurdssonék bravúrjára.

237903