Angol Ligakupa

A Chelsea rúghatja a következőt az Evertonba

Az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a Chelsea az Everton együttesét fogadja szerda este a Stamford Brdige-en.

A Chelsea rúghatja a következőt az Evertonba. - Fotó: twitter.com/chelseafc

Papíron az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjének legnagyobb meccsét a Stamford Bridge-en rendezik, ahol a Chelsea és az Everton gárdája csap össze. Azonban a vendégek olyannyira pocsék formában vannak, hogy gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy a londoniak hány góllal tudják legyőzni a liverpooliakat.

1x2    
Chelsea Döntetlen Everton
1.40 4.20 6.00

Merthogy a Stolverkosok sorra kapják a pofonokat, a bajnokságban kieső helyen állnak, az Európa Ligában pedig három fordulót követően reménytelen a helyzetük. Az utolsó öt tétmeccsükön mindössze két pontra voltak jók, pedig olyan együttesekkel is összecsaptak, mint az Apollon Limasszol vagy a Burnley. A vasárnapi, 5-2-re elszenvedett Arsenal elleni zakónak pedig meglett az eredménye, hiszen hétfőn menesztették Ronald Koeman mestert, a helyét ideiglenesen az U23-as csapat mestere, David Unsworth vette át.

Szegény csapatot pedig még az ág is húzza, hiszen a pocsék forma mellé temérdek hiányzó is társul, szerdán Idrissa Gueye eltiltás, míg Ross Barkley, Yannick Bolasie, Ramiro Funes Mori, Seamus Coleman sérülés miatt biztosan kihagyja a találkozót, ugyanakkor James McCarthy, Morgan Schneiderlin és Aaron Lennon játéka is erősen kérdéses.

[2637232] 2017-10-25 20:45:00 Chelsea - Evertonx;5

Ezzel szemben a Chelsea kezd kimászni a gödörből, szombaton roppant fontos győzelmet aratott az idén sziporkázó Watford ellen. A Kékek úgy tudtak végül 4-2-re nyerni a hétvégén, hogy a 70. percben még a Lódarazsak vezettek, azonban Michy Batshuayi vezérletével - a belga két gólt szerzett becserélését követően - sikerült fordítaniuk.

Az önbizalom növelő siker jól jött tehát Antonio Conte együttesének, amely csapatból csak a régóta maródi Daniel Drinkwater, Victor Moses és N'Golo Kanté marad ki szerdán, vagyis a Chelsea a lehetőségeihez képest a legjobb csapattal várhatja az Evertont. Főleg annak tekintetében, hogy a legutóbbi Ligakupa fordulóban, a másodosztályú Nottingham ellen, Gary Cahill, Antonio Rüdiger, Cesc Fábregas, Tiemoue Bakayoko, Eden Hazard, Davide Zappacosta és a fentebb említett Batshuayi is kezdőként kapott lehetőséget. 

Ha mindezek mellé hozzátesszük azt, hogy a felek utolsó három egymás elleni találkozóját rendre a Chelsea húzta be, méghozzá minimum két góllal - az idei Premier League kiírásban augusztusban találkoztak a csapatok, akkor már az első félidőben eldöntötték a londoniak -, akkor jelen körülményeket figyelembe véve abszolút nem lenne meglepő, ha a londoniak ezúttal is legalább két találattal lenyomnák a liverpooliakat.

Chelsea-Everton
hatharom.com
Chelsea -1 (európai hendikep)
@2.10
Fogadási határidő: 20:45
[2637232] 2017-10-25 20:45:00 Chelsea - Evertonx;