Kézilabda

Rekordösszegért igazolt játékost a Barcelona a Veszprémtől

A két fél megállapodott Aron Pálmarsson átigazolásáról, rekordösszegű kártérítést fizet a katalán klub a Veszprémnek.

Pálmarsson rekordösszegért igazolt Barcelonába.

Aron Pálmarsson a szezon első edzése előtt üzenetben értesítette a veszprémiek mesterét, Ljubomir Vranjest, hogy nem kíván megjelenni a tréningen, és helyette visszautazik hazájába. Ez súlyos szerződésszegésnek minősült, amelynek okán a bakonyi klub augusztusban felbontotta a játékos szerződését, és fegyelmi eljárást indított ellene a Magyar Kézilabda Szövetségnél, amely eljárás végén akár két év eltiltást is kaphatott volna a játékos.

Mivel Aron Pálmarssont 2018. július 1-től egyébként is a Barcelonához kötötte a szerződése, David Barrufet Bofill jelezte, hogy - eltekintve attól a ténytől, hogy mélységesen elítélik a játékos magatartását - a klubjuk hajlandó lenne Aron Pálmarsson helyett kártérítést fizetni a Veszprémnek, amennyiben utóbbi hozzájárul ahhoz, hogy a játékos még ebben az idényben pályára léphessen a katalán csapat színeiben.

Miután az izlandi kézilabdázó belátta, hogy súlyosan hibázott, a magyar csapat hajlandó volt tárgyalásokat folytatni a Barcával, annak érdekében, hogy egy kivételes képességű kézilabdázó pályafutása ne törjön derékba. A két fél közti tárgyalások miatt a bakonyi együttes többször is kérte, hogy a Magyar Kézilabda Szövetségnél a játékos ügyében kitűzött fegyelmi tárgyalás elhalasztásra kerüljön.

A napokban a katalán gárda kifizette a rekordösszegű kártérítést a Veszprémnek, utóbbi pedig kezdeményezte a fegyelmi eljárás megszüntetését, és hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség átadja Aron Pálmarsson játékjogát a Barcelonának. A két együttes közti megállapodás titoktartásra kötelezi a feleket a kártérítés összegét illetően, amely egyébként jelentősen meghaladja a különböző médiumokban megjelent összeget.

Aron Pálmarsson ezzel a meggondolatlan tettével súlyosan megbántotta a Veszprém szurkolóit és csapattársait. Tagadhatatlan azonban az is, hogy amíg a csapatban játszott, kivételes képességei sokszor segítették a magyar gárdát.

A két klub találkozói mindig is a nemzetközi kézilabda közösség kiemelt eseményei voltak. A Pálmarsson ügyben a csapatok vezetői igyekeztek végig a kézilabda sport érdekeit szem előtt tartani, fenntartva a két fél közti jó viszonyt.

forrás: telekomveszprem.hu