Angol foci

Ha ez így lesz, újabb nagyhatalom épülhet Angliában

  • varin
megosztom

Rafa Benítez hihetetlenül sok pénzt kaphat, hogy újjáépítse a Newcastle Unitedet.

Igen jól szerepel a visszajutást követően a Newcastle United a Premier League-ben, Rafa Benítez csapata kilenc forduló elteltével a hatodik helyen tanyázik. Habár a tulajdonosi kör a nyáron alig költött átigazolásokra, a Szarkák mégis szorgosan gyűjtögetik pontjaikat, kellemes meglepetést okozva ezzel a szurkolóknak. A befektetések elmaradozása azonban egyáltalán nem meglepetés, hiszen a nagy múltú klub tulajdonosváltás előtt áll.

Mint arról már korábban is beszámoltunk, Mike Ashley hajlandó lenne megválni a tulajdonrészétől, amellyel egy új fejezet kezdődhet el a Tyne partján. A legkomolyabb érdeklődő, a brit üzletasszony Amanda Staveley ugyanis állítólag kész lenne 500 millió fontot átnyújtani Rafa Benítez mesternek, hogy ennyiből  erősítse meg csapatát és legyenek a Szarkák ismét komoly tényezők Európában. A volt liverpooli tréner ezt az összeget egyébként két átigazolási szezonra kapná meg.

A mintegy 30 milliárd fontos vagyonnal rendelkező Staveley első körben 300 millió fontot ajánlott Ashley-nek, ám ez még elmarad a 400 milliós vételártól.

"Azért igazoltam anno Newcastle-be, mert nagyon sok potenciált láttam a klubban. Nem csak a város és a szurkolók ragadtak magával, hanem úgy érzem, itt összeállhat minden, ami szükséges egy nagycsapat felépítéséhez.

Ám itt még nem tartunk, bőven van még hova fejlődnünk és látok is erre lehetőséget. Nem csak pénz kérdése, a jó játékosok mellé a jó mentalitást is meg kell honosítanunk" - nyilatkozta ambiciózusan Benítez.

500 millió font mindenesetre elég lehet ahhoz, hogy a mostani középcsapatból akár top4-es klub is épüljön az iparvárosban, márpedig Anglia egyik legjobb szurkolótábora meg is érdemelne egy még ennél is jobb csapatot.

237903
megosztom