Angol foci

Edzőváltás Liverpoolban

A Goodison Parkban megunták az Everton kilátástalan teljesítményét.

Fotó: Sky Sports

Kilenc forduló elteltével kiesőhelyen áll az Everton a Premier League-ben és az Európa Liga csoportköréből sincs sok esély a továbbjutásra Rooney-éknak. A hétvégi, Arsenal elleni 5-2-es vereséget követően ennek fényében nem csoda, hogy meg is köszönték a munkát Ronald Koemannak.

Noha a múlt heti, Lyon elleni fiaskót megelőzően még arról olvashattunk, hogy a vezetőség megerősítette pozíciójában Koemant, már akkor is sejthettük, hogy nem maradt sok hibázási lehetősége a holland mesternek. Hétfő délután pedig el is érkezett a váltás időpontja, a liverpooli gárda közleményben jelezte, hogy Koeman helyét az U23-as csapatnál tevékenykedő David Unsworth veszi át ideiglenesen. 

Az Everton annak ellenére szerepel ilyen kilátástalanul, hogy szerződtették Michael Keane-t, Davy Klaassent, Jordan Pickfordot, Gylfi Sigurdssont és Wayne Rooney-t, ám velük is összejött a klub történetének harmadik legrosszabb PL-rajtja. 

Szerdán az Everton a Chelsea vendége lesz a Ligakupában. A     a bajnoki címvédőre 1.40-es szorzót kínál, míg a vendégekre 6.25-szörös szorzón fogadhatunk.

Everton#eng-everton#10