Premier League

Öt év után győzné le a Tottenham a Liverpoolt

A fővárosiak legutóbb tíz tétmérkőzéssel ezelőtt, 2012-ben tudták legyőzni a Vörösöket.

Öt év után győzné le a Tottenham a Liverpoolt. - Fotó: twitter.com/spursofficial

Nem akármilyen mérkőzéssel zárul a Premier League kilencedik fordulója, hiszen a Tottenham és a Liverpool együttese méri össze tudását Londonban. A felek közül a hazaiak vannak jobb passzban, azonban a Wembley-ben eddig szenved a bajnokságban a Spurs.

1x2    
Tottenham Döntetlen Liverpool
2.10 3.40 3.25

Hazai pályán ugyanis ezidáig mindössze egyszer tudtak nyerni a kék-fehérek a Premier League-ben a 2017-2018-as idényben, múlt héten a Bournemouth együttesét győzték le. Pedig a Chelsea-n kívül igazi nagyhallal nem találkoztak, hiszen a Burnley és a Swansea tette tiszteletét a Spursnél, s a két gyengécske csapat ellen mindössze döntetlenre voltak jók.

Az összképet tekintve ugyanakkor jobb a helyzet, hiszen a Tottenham az utolsó hat meccséből ötöt megnyert, míg a maradék egyen, épp kedden, játszott döntetlent, méghozzá a BL-címvédő Real Madrid otthonában, ami abszolút nem rossz teljesítmény. A hazaiaknál ráadásul már csak Erik Lamela marad ki biztosan, míg Ben Davies, Victor Wanyama, Mousa Dembele és Goerges-Kevin Nkoudou játékára mutatkozik esély.

[2522831] 2017-10-22 17:00:00 Tottenham Hotspur - Liverpoolx;5

Ami a vendégeket illeti, a Liverpool egy három meccsből álló nyeretlenségi sorozatnak vetett véget kedden Mariborban, ahol 7-0-ra (!) tudott győzni. Igaz, Jürgen Klopp fiai a Szpartak Moszkva, a Newcastle és a Manchester United ellen sem vallottak szégyent, hiszen egy döntetlenre legalább jók voltak, habár a Szarkákat és az oroszokat illett volna legyőzniük.

A Vörösök tehát éledezni látszanak, azonban négy hiányzójuk hétvégén is lesz, hiszen Adam Lallana, Bogdán Ádám, Nathaniel Clyne és Sadio Mané szolgálatára nem számíthatnak, akik közül a szenegáli játékos hiányát érezhetik meg jobban, hiszen a másik három futballista az idei szezonban még nem lépett pályára.

Az elmúlt évben a felek háromszor találkoztak, a Premier League-ben a Tottenham pályaválasztásával döntetlenre végeztek, míg az Anfield Roadon a Liverpool nyert, szintúgy, mint a Ligakupában. Egyébiránt a Spurs a legutóbbi tíz, LFC ellen lejátszott meccse közül egyet sem tudott megnyerni, sőt hétszer kikapott (!) ezen periódusban.

Noha a hazaiak nagyon fogadkoznak, hogy megszakítják rossz sorozatuk a Liverpoollal szemben, a bukmékerek szerint háromesélyes a mérkőzés, hiszen a Tottenhamre 2.10-szeres oddson fogadhatunk a    -n, a Liverpool sikere 3.25-szörös, míg a döntetlen 3.40-szeres pénzt ér. A legalább három gólra 1.60-szoros oddsot ajánl a magyar állami fogadóiroda, míg, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk másfélszeresét kaphatnánk vissza.

[2522831] 2017-10-22 17:00:00 Tottenham Hotspur - Liverpoolx;
237903