Női kézi BL

Fontos meccs vár a Fradira

Németországba utaznak Elek Gábor lányai, s roppant fontos lenne, hogy győzelemmel térjenek haza a Thüringer otthonából.

Fontos meccs vár Szucsánszkiékra vasárnap. - Fotó: fradi.hu

Noha a továbbjutás borítékolható a Fradi számára a BL-csoportjából, abszolút nem mindegy, hogy Elek Gábor lányai hány pontot visznek a középdöntőbe. Mivel vélhetően a Thüringer és a zöld-fehérek is oda-vissza kikapnak a Vardartól, míg a Larvikot kétszer is legyőzik, így a felek egymás elleni mérkőzéseinek eredményei felértékelődnek.

1x2    
Thüringer Döntetlen Ferencváros
3.40 8.75 1.40

Mindezt jól jelzi, hogy az FTC a soros bajnokiját előre hozatta hétfőre, hogy még többet tudjon gyakorolni, készülni a THC elleni hétvégi ütközetre. Egyébiránt ez szükséges is a zöld-fehérek számára, hiszen 2015-ben még oda-vissza simán legyőzték a németeket, tavasszal viszont idegenben már a döntetlennek is örülhettek.

A hazaiakra egyébként is jellemző, hogy a Bajnokok Ligája meccseikre felszívják magukat, még úgy is, hogy igen rövid a gárda kispadja, hiszen a Larvik ellen mindössze négy, míg a Vardar Szkopje ellen csak öt cserét tudott nevezni az alakulat.

A két csapat eddigi egymás elleni tétmérkőzéseinek eredményei:
Időpont Liga Mérkőzés Eredmény
05.03.17 BL Thuringer N Ferencvárosi TC N 29 : 29
04.02.17 BL Ferencvárosi TC N Thuringer N 32 : 24
07.11.15 BL Ferencvárosi TC N Thuringer N 32 : 28
01.11.15 BL Thuringer N Ferencvárosi TC N 27 : 30

 

 

 

 

 

 

A Fradinál ugyanakkor már mindenki bevethető, Szucsánszki Zita is egyre többet tölt a pályán, a hétfői, MTK elleni meccsen pedig első idei góljait is megszerezte. Ami azért nagy szó, hiszen a csapatkapitány a Vardar Szkopje elleni meccset követően még arról beszélt, hogy vannak fájdalmai, kapura lőni például egyáltalán nem mer.

Az előjelek tehát inkább a Ferencvárosnak kedveznek, más kérdés, hogy nem biztos, hogy megéri fogadni a zöld-fehérekre, hiszen a mérkőzés fontosságát, illetve a tavaszi ütközetet figyelembe véve roppant karcsú a     által kínált 1.40-szeres szorzó háromesélyben a csapatra, a németekre egyébiránt 3.40-szeres oddson fogadhatunk. Az állami bukméker a hendikep vonalat 2,5-nél, míg a gólok számának határát 56,5-nél húzta meg.

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti vasárnap 14:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.