Férfi kézilabda

Jön az ősz meccse, Szegedre látogat a Veszprém

Ekkora szorzón még sohasem fogadhattunk a Veszprémre a Szeged ellen, ugyanakkor abszolút háromesélyes a derbi.

Teljesen háromesélyes a Szeged-Veszprém rangadó. - Fotó: Karnok Csaba - delmagyar.hu

Óriási mérkőzésre van kilátás szombaton ebédidőben, amikor is a férfi kézilabda NB I-ben a Szeged a Veszprém együttesét fogadja. Mindkét csapat pazar formában várja az ősz meccsét - a hazaiak hétből hét, a vendégek hatból hat bajnokit nyertek meg eddig -, így nem csoda, hogy a bukmékerek szerint abszolút háromesélyes a rangadó.

1x2    
Szeged Döntetlen Veszprém
2.10 7.10 1.95

A veszprémiek - az egész idényt nézve - veretlenül várják a szombati ütközetet, igaz, már nem hibátlanok, ugyanis vasárnap 32-32-es döntetlent játszottak a Kielce otthonában. Ugyanakkor a pontszerzés a bravúr kategóriájába tartozik, hiszen Nagy László nélkül, végig futva az eredmény után, az utolsó másodpercekben sikerült egyenlíteniük a bakonyiaknak. A csapatkapitány egyébiránt Szegeden sem léphet pályára ujjtörés miatt.

"A Szegednek nincs olyan erősségű csapata, mint a Párizsnak vagy a Vardar Szkopjénak, mégis nagyon jól és magas szinten játszanak. Európa top10 csapata közé tartozik, ami azt jelenti, hogy bármikor nyerhetsz vagy veszíthetsz ellenük. Apró különbségek döntenek csak. Úgy gondolom, hogy a Szegednek jól megy idén, és egy nagyon jó együttesről beszélünk az esetükben. Játszottam már Szegeden, szóval ismerem a csarnok hangulatát. Magyarország két legjobb csapata mérkőzik meg egymással, ráadásul mi idegenben játszunk, így az ellenfél élvezheti a saját szurkolói biztatását. Várom már az összecsapást, hiszen sok helyről hallottam, hogy milyen különleges is ez a derbi. Mint edző még nem találkoztam a Szegeddel, ezért is vagyok izgatott a szombat miatt. Természetesen készülünk az ellenfélre, és nyerni akarunk. Úgy érzem, hogy a legnagyobb erőssége a Tisza-partiaknak a védekezés, amit taktikusan váltogatnak. Persze a támadásuk is erős, de szerintem leginkább a védekezésükből élnek" - nyilatkozta Ljubomir Vranjes, a vendégek mestere csapata hivatalos honlapjának.

A két csapat eddigi utolsó négy egymás elleni tétmérkőzésének eredménye:
Időpont Sorozat Mérkőzés Eredmény
24.05.17 NBI Szeged Veszprém 30 : 27
20.05.17 NBI Veszprém Szeged 23 : 17
15.04.17 Magyar Kupa Veszprém Szeged 23 : 22
18.03.17 NBI Veszprém Szeged 24 : 22
29.10.16 NBI Szeged Veszprém 26 : 23

 

 

 

 

 

 

 

Noha tavaly a Szeged kétszer is legyőzte a Veszprémet, s az alapszakaszt is behúzta, mindezek mit sem értek. A bakonyiak ugyanis a Magyar Kupa fináléjában és a bajnoki döntőben is jobbnak bizonyultak, így a Tisza-partiaknak mindkétszer az ezüstérem jutott.

Juan Carlos Pastor fiai nagyon fogadkoznak, hogy idén ez máshogy lesz, s legalább az egyik sorozatban letaszítják trónjukról a bakonyiakat. Ehhez az első lépés az lehet, ha szombaton hazai pályán megnyerik a derbit a szegediek. Amire van esélye a gárdának, hiszen jó formának örvend, idén eddig csak egy vereséget szenvedett - Nantesban kapott ki a Pick -, legutóbbi hazai BL-meccsén döntetlent játszott a címvédő Vardar Szkopjéval, míg múlt héten a Wisla Plock és a Ferencváros együttesét is legyőzte.

"Ez mindig különleges meccs, különleges hangulattal. Kőkemény csatára számítok, és bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni a tavalyi eredményt, amikor nagyszerű győzelmet arattunk a Veszprém ellen. A Vardar ellen fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolóink, akik fontos részei a csapatunknak. Mindig nagy segítség az ő támogatásuk, pluszenergiát adnak nekünk. Nagy taktikai csata várható, fontos lesz a remek formában kézilabdázó Lékai Máté kikapcsolása. Csakis akkor nyerhetünk, ha pontosan játszunk, a védekezésünk jól működik majd" - mondta Thiagus Petrus a hazaiak játékosa a pickhandball.hu-nak.

Ahogy fentebb is említettük, a bukmékerek szerint abszolút fifty-fifty a mérkőzés, hiszen a     háromesélyben 2.10-szeres pénzt kínál a hazaikra, míg a vendégekre 1.95-szörös oddson fogadhatunk. Kétesélyben az 1X-et 1.62-szeres, míg a X2-t 1.53-szoros szorzón méri az állami bukméker.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti szombat 13:30-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.