Női kézi BL

Izgalmas meccsen szenvedtek vereséget Görbiczék

A címvédő Győri Audi ETO KC 23-22-re kikapott az EHF Kupa-győztes orosz Rosztov-Don otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

Egy góllal kaptak ki Görbiczék Oroszországban.

A győriek közül Tomori Zsuzsanna, a dán Anne Mette Hansen, a cseh Jana Knedlikova és a holland Cornelia Nycke Groot hiányzott sérülés miatt.

Az orosz csapat szerzett vezetést, de később hét percig nem talált a hálóba, s a vendégek fordítottak (3-4). Ezután az ETO nem lőtt gólt öt percen keresztül, így továbbra is szoros volt az állás (8-8).

A brazil Rodrigues Belo vezérletével a Rosztov-Don visszavette a vezetést, de a szünetben döntetlen volt az állás (12-12).

A második felvonást pontosabb játékkal kezdték a hazaiak, így először alakult ki háromgólos különbség a csapatok között (18-15). Ambros Martín vezetőedző időkérése után igyekezett felzárkózni csapata, de az oroszok brazil kapusa, Mayssa Pessoa bravúrosan védett.

A hajrában több hibát is elkövetett a Rosztov-Don, ezeket kihasználva a Győr egyenlített (22-22), végül mégsem szerzett pontot, mert az utolsó hat percben csak egyszer volt eredményes. A magyar csapat egyébiránt legutóbb április 9-én, a francia Metz ellen, a BL negyeddöntőjében veszített tétmérkőzést.

Jól járt tehát, aki kevés gólra fogadott, amit a mérkőzésünk felvezetőjében is ecseteltünk. A 51,5-nél kevesebb találat egyébiránt 1.80-szoros pénzt ért a    -n.

A győriek november 6-án folytatják szereplésüket a BL-ben, amikor a Rosztov-Dont fogadják.

Rosztov-Don (orosz)-Győri Audi ETO KC 23-22 (12-12)
Női BL, 3. forduló, B csoport:
A Győr gólszerzői: Oftedal 5, Mörk, Amorím, Bódi 4-4, Görbicz 3, Althaus 2.