NB I

Ezúttal is borítékolható a Vidi-Puskás végeredménye?

A kistestvér még sohasem győzte le a nagyot, sőt az eddigi nyolc találkozás alkalmával hatszor vereséget szenvedett.

A fehérvári csapat az esélyes a megyei rangadón. - Fotó: vidi.hu

Meglepő helyszínen, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik a Videoton-Puskás Akadémia összecsapást. Köszönhetően annak, hogy a székesfehérvári együttes stadionja átépítés alatt áll, s albérletben a Puskás Akadémia Pancho Arénáját veszi igénybe, amit a szabályok szerint a felcsútiak ellen nem használhat, mint hazai pálya. Azonban hiába rendezik meg a fővárosban a mérkőzést, a bukmékerek szerint a Videoton a megyei rangadó esélyese.

1x2    
Videoton Döntetlen Puskás Akadémia
1.60 3.70 5.40

Igaz, a piros-kékek az utóbbi hetekben nem teljesítenek valami fényesen, hiszen a legutóbbi négy bajnokijuk közül csak egyet tudtak megnyerni, de a Diósgyőr ellen is vért kellett izzadniuk. A múlt heti, Balmazújváros elleni döntetlen nagyjából egy olyan zakóval ér fel, mint a szeptemberi közepi Vasas elleni vereség, s mindezek mellett a pocsék formában lévő, címvédő Honvéd gárdáját sem tudták legyőzni. Igaz, mindezek ellenére a Videoton még így is két ponttal vezeti a bajnokságot a Ferencváros előtt.

"Ezúttal is egy komoly feladat előtt állunk, ugyanis egy igen masszív csapat lesz a szombati ellenfelünk. Nyáron sem volt könnyű dolgunk a Puskás Akadémia ellen, de a sikert nem adják olcsón, azért meg kell küzdeni. Nem foglalkozunk azzal, hogy melyik pályán játszunk, hiszen tulajdonképpen minden mérkőzésünk "idegenben" kerül megrendezésre. Ennél sokkal fontosabb, hogy mindenki száz százalékot nyújtson a mérkőzésen, mert nagyon fontos, hogy újra győzzünk a bajnokságban. Sajnos az utóbbi időszakban több pontot is elhullajtottunk, emiatt pedig üldözőink felzárkóztak mögöttünk, de sosem nézünk hátra, csak előre. A későbbi céljaink elérése érdekében mindenképp három pontot kell szereznünk a PAFC ellen" - mondta Loic Nego a vidi.hu-nak.

[2538972] 2017-10-21 15:30:00 Videoton - Puskás Akadémiax;10

Ami a vendégeket illeti, Pintér Attila együttese beragadt a rajton, majd jött egy négy meccsből álló győzelmi sorozat, azonban az utóbbi hetekben ismét gödörbe került a csapat, így perpillanat a nyolcadik helyen tanyázik a bajnokságban. A felcsútiak ugyanis a Debrecentől és a Pakstól kikaptak, míg a Fradi ellen csak egy erősen vitatható tizenegyesnek köszönhetően mentették meg az egyik pontot.

A felek ezidáig nyolc alkalommal találkoztak tétmérkőzésen, két döntetlen mellett hat Vidi-siker a mérleg. Legutóbb július végén mérték össze tudásukat az együttesek, akkor a székesfehérvári alakulat 3-1-re tudott nyerni megyei riválisa ellen, többek közt Danko Lazovics jó játékának köszönhetően. A szerb játékos egyébiránt épp a hétvégén térhet vissza, szintúgy, mint Pátkai Máté, akik letöltötték eltiltásukat. Így tehát a hazaiak Kovács István híján a legjobb csapatukkal tudnak kiállni a szombati bajnokira.

Mindezek után nem meglepő, hogy ismét a Videoton az esélyese a megyei rangadónak, amit a bukmékerek is megerősítenek szorzóikkal. A     ugyanis háromesélyben 1.60-szoros pénzt kínál a Vidire, míg a felcsútiak pontszerzésére is 2.20-szoros oddsot ajánl az állami iroda. A buki szerint ugyanakkor vélhetően sok gól születik a meccsen, hiszen a legalább három találatra csak 1.50-szeres pénzt fizetne ki, míg ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk mindössze 1.55-szörösét kaphatnánk vissza.

[2538972] 2017-10-21 15:30:00 Videoton - Puskás Akadémiax;
239099