Foci-vb 2018

Már fogadhatunk is a pikáns európai pótselejtezőkre

Nincs olyan igazán 50-50-es párharc, de azért izgalmas szorzókat így is találni.

Az afrikai térséget nem számolva már csak hat hely kiadó a 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjében, november közepére azonban már teljes lesz a mezőny. Európában még nyolc, Óceániában, Közép-Amerikában, Ázsiában és Dél-Amerikában pedig még egy-egy csapat érintett. Lássuk az esélyeket és az oddsokat.

   
  1 x 2
Észak-Írország-Svájc 3.15 2.90 2.40
Horvátország-Görögország 1.45 4.00 7.00
Svédország-Olaszország 3.05 3.05 2.35
Dánia-Írország 1.85 3.30 4.20
Új-Zéland-Peru 4.65 3.40 1.65
Honduras-Ausztrália 1.95 3.05 3.65

zoros párharcokra számíthatunk az öreg kontinensen, ez jól látszik a szorzókból is. A vb-pótselejtezők legerősebb gárdája, Olaszország Svédországban vizitál november 10-én, és még úgy is favoritnak számítanak, hogy Bergék hazai pályán Franciaországot is elkapták nem olyan régen.

A szorzók alapján az északír-svájci csata tűnik legszorosabbnak, itt két remek védelem kell eldöntse, melyik a jobb. Érthető módon a helvétek számítanak favoritnak, de azt már mi is tapasztalhattuk, hogy az Eb-n is szép eredményt elérő Laffertyéket butaság leírni.

Kőkemény csatára van kilátás a horvát-görög és a dán-ír mérkőzéseken is, talán első ránézésre kicsit meglepő lehet, hogy a pályaválasztók ennyire favoritok, noha például Írország éppen Walesben vívta ki a pótselejtezős jogot.

Ha kicsit távolabbra tekintünk, láthatjuk, hogy Peru akár kettős győzelemmel ütheti ki Új-Zélandot - nem is véletlenül volt ekkora népünnepély Limában az ötödik hely megszerzését követően -, míg a Honduras-Ausztrália mérkőzésen nehéz lenne favoritot kikiáltani. Ez utóbbi párharc esetében mi egyébként a voksunkat a közép-amerikaiakra tennénk, jóval meggyőzőbben hozták le ugyanis az utolsó mérkőzéseiket, mint a Cahillék.

A világbajnoki selejtezők első fordulóját november 9. és 11.-e között rendezik.