Darts

Ha minden favorit ügyes, a mi zsebünk sem marad üres

Düsseldorfba látogat a World Series of Darts mezőnye, Mensur Suljovicsot leszámítva pedig minden sztárra könnyű rajt vár péntek este.

A novemberi nagydöntő előtti utolsó állomásához érkezett a sorozat. Nincs óriási hagyománya a World Series-nek - 2015-ben indult útjára -, de ez lesz az első olyan torna, amit az öreg kontinensen rendeznek meg. A főtáblát 16 játékos alkotja: a nyolc kiemelt a World Series ranglista első nyolc helyezettje, hozzájuk csatlakoztak öten a német szuperligából, illetve kiosztottak három szabadkártyát is. 

Összesen hat hazai játékos áll majd tábla elé a pénteki nyitónapon. Közülük a több világbajnokságot is megjárt Max Hopp a legnagyobb név. Nem volt szerencséje a 21 éves németnek, ugyanis a kétszeres vb-győztes Gary Andersont kapta, igaz, talán bízhat abban Hopp, hogy a skót klasszis gondolatai elkalandoznak, hiszen két hete született meg negyedik gyermeke. Ettől függetlenül természetesen a papírforma az lenne, ha Anderson nyerne, de Michael van Gerwennél is láthattuk, hogy a friss apaság és a darts összehangolása nem olyan egyszerű művelet.

Ha már a világelső holland szóba került, ő is színpadra lép, méghozzá Martin Schindler ellen, aki szintén egy tehetséges német játékos. Találkozhattunk már a nevével néhány European Tour-versenyen, szóval nem lesz ismeretlen számára, hogy milyen egy igazi klasszis ellen kamerák előtt játszani. Van Gerwen a European Darts Trophy megnyerésével hangolt, ahol nem sok esélyt adott a riválisainak. Az 1.01-es oddsa jól mutatja, hogy mekkora meglepetés lenne, ha kikapna Schindlertől. Éppen ugyanekkora szenzáció lenne Phil Taylor korai búcsúja is Robert Marijanovic ellen. 

Peter Wright, Daryl Gurney, Raymond van Barneveld és James Wade ugyancsak komoly favoritja a maga meccsének. Utóbbira meglepően magas, 1.20-as oddsot kínálnak Kevin Münch ellen, ami egyértelműen Wade csapnivaló formájának köszönhető. Gurney fantasztikus szezont fut és nem gondoljuk, hogy betlizni fog az igen szerény eredményeket magáénak tudó Maik Langendorf ellen. Wright továbbjutásában sem kételkedünk Dragutin Horvat ellen, a skót iszonyatosan stabil, az ilyen meccseket rutinból megoldja. Barney sincs rossz formában és nem is féltjük a papíron a főtábla leggyengébbje, Stefan Stoyke ellen. 

Az első kör slágermeccsét Kyle Anderson és Mensur Suljovic vívja majd. Minden sztár abban bízott, hogy a szabadkártyás osztrákot sikerül majd elkerülnie a főtáblán. Suljovic pazar formának örvend, megnyerte a Bajnokok Ligáját, elődöntőzött a World Grand Prix-n, és a kettő között még egy Players Champhionship állomáson is a legjobbnak bizonyult. Ilyen előjelek mellett még úgyis komoly favoritnak tartjuk, hogy 1-5-re áll Anderson ellen. 

Ha mind a nyolc favorit nyer, akkor 2.52-szeres pénz ütheti a markunkat az állami irodában.

Ugyanakkor nekünk vannak kételyeink azzal kapcsolatban, hogy ez így lesz. Különösen Wade-től tartunk, de Gary Andersonra sem szívesen teszünk. 1.01-ért Van Gerwent és Taylort tök felesleges a szelvényükre felpakolni, így végül mi négy favorittal próbálkozunk. 

hatharom.com
Raymond van Barneveld-Stefan Stoyke Barneveld
Daryl Gurney-Maik Langendorf Gurney
Kyle Anderson-Mensur Suljovic Suljovic
Peter Wright-Dragutin Horvat Wright
@ 1.87
Fogadási határidő: 20:15