Női kézi BL

Adja magát, mire kell fogadni Görbiczék rangadóján

A szezon eddigi legnehezebb meccse vár a Győri ETO-ra a BL-ben, Ambros Martín lányai az orosz Rosztov vendégei lesznek.

gyorietokc.hu

A címvédőhöz méltóan a Győri ETO két győzelemmel rajtolt a legrangosabb európai sorozatban, a dán Midtylland ellen odahaza (27-16), a francia Bresttel (26-23) szemben idegenben szerezte meg a sikerért járó két pontot. 

Hétvégén azonban az eddigi legnehezebb feladat elé néznek a kisalföldi lányok, hiszen a sorozat egyik esélyeséhez, a Rosztov Donhoz látogatnak. Az orosz kirakatcsapat egy győzelemmel és egy vereséggel áll a második helyen a csoportban, a hazai meccsét hozni tudta, idegenben viszont kikapott a Midtjyllandtól.

1x2    
Rosztov Döntetlen Győr ETO
2.15 8.25 1.85

A fogadóiroda számaiból is látható, hogy bizony szoros végeredményre van kilátás. A pályaválasztás ellenére a Győr valamivel esélyesebb a bukik szerint, azonban Ambros Martínnak újabb sérültje lett, így pedig már négy fősre duzzadt a maródiak listája.

Tomori Zsuzsa, Anne Mette Hansen és Jana Knedlikova után az újabb áldozat Nycke Groot, akinek a jobb lábában részleges izomszakadást diagnosztizáltak, ami miatt előreláthatólag öt hét kényszerpihenő vár rá.

Groot kiválása komoly érvágás lehet a csapatnak, hiszen a világ egyik legjobb támadójátékosáról van szó. A holland klasszis a Brest elleni meccsen hat gólig jutott, egyre jobb formába lendült - az idény elején mandulaműtétje miatt kellett kihagynia - az oroszhoz hasonló sztárcsapat ellen pedig minden együttesnek szüksége van a Groothoz hasonló sztárokra.

Fogadási szempontból a fentiek miatt veszélyes terep lehet a végeredményre fogadni. A Rosztov hatalmas potenciállal rendelkezik, de nem lehet tudni, hogy éppen milyen napot fog majd ki. A Győr pedig a hiányzók miatt veszíthet erejéből.

A gólok számát illetően viszont lehet keresnivalónk. Az eddigi két forduló alatt lejátszott négy meccsük során egyik csapat sem jutott 50 gól fölé, vagyis a védekezés jelenti mindkét oldalon a valódi fegyvert.

A csapatok idei BL-meccsei
Midtylland - Rosztov 24-21
Rosztov - Brest 26-24
Brest - Győr 23-26
Győr - Midtjylland 27-16

A csoportelsőség szempontjából komoly tétje lesz ennek az ütközetnek, így számíthatunk rá, hogy komoly taktikai csatát látunk majd.

Groot kiválása után egyértelmű, hogy a Győr számára a védekezés lesz a siker kulcsa, az Amorim nevével fémjelzett győri fal pedig egyértelműen a világ legjobbja. Klasszis védők azonban a másik oldalon is akadnak majd, így véleményünk szerint nem lesz gólparádé a szombati találkozón.

A bukik 51.5 gólon húzták meg az egál határokat, de egy eltolt hendikeppel megjátszhatjuk az 54.5 gól alatti fogadást is, amire jelenleg 1.30-as szorzót kapunk.
B-csoport állása
1. Győri ETO 2 2 0 0 53:39 4p
2. Rosztov 2 1 0 1 47:48 2p
3. Midtjylland 2 1 0 1 40:48 2p
4. Brest Bretagne 2 0 0 2 47:52 0p