Forma-1

Vettel lehet a nyerő hétvégén?

Négy borzasztó versenyhétvége után Austinban újra megízlelheti a győzelem ízét a Ferrari német klasszisa.

A 64 esztendős Pat Symonds, aki technikai guruként hatalmas tapasztalatra tett szert a Forma-1-ben, a Speed Week hasábjain elmondta, szerinte a jelenlegi amerikai pálya nem igazán fekszik a Mercedesnek.

Austin nem egy Mercedes-pálya. Az amerikai pályán egy olyan autóra van szükséged, ami kitűnő egyensúllyal rendelkezik, és ebben a tekintetben a Mercedes idén néhányszor már megingott.

Symonds még legalább ennyire kíváncsi a Ferrarira, mert szerinte az SF70-H a karakterisztikája és a fejlesztései miatt nagyon gyors lehet a hétvégén. A megbízhatóságuk azonban kérdéses (forrás: hu.motorsport.com).

Ha igaza lesz Symonds-nak, akkor Sebastian Vettel lehet a nyerő Austinban, aki egyébként is győzelmi kényszer alatt kell majd, hogy versenyezzen, hiszen a nyári pihenő óta 59 pontos hátrányt halmozott fel Lewis Hamilton mögött, és ezzel minimálisra csökkentek a végső esélyei. Nagyon kellene már Vettelnek és a Ferrarinak egy kis sikerélmény, ám a maranellóiaknak már nem csak a Mercedesre, de a Red Bullra is figyelniük kell. 

Symonds szerint akár még a Bikák is beleszólhatnak a hétvégén a győzelem sorsába. Ami biztos, hogy valószínűleg Hamilton fog a legkevesebbet kockáztatni, neki ekkora előnynél a nullázást kell elkerülnie. Bár a brit a címvédő Austinban, de 1.80-ért a kiváló formája ellenére sem tennénk rá - legalábbis így a szabadedzések és az időmérő előtt. 

Ki nyeri az Amerikai Nagydíj?
   
Lewis Hamilton 1.80
Sebastian Vettel 3.05
Valtteri Bottas 7.25
Kimi Raikkönen 12.50
Max Verstappen 13.25
Daniel Ricciardo 15.00