Tenisz

"Oroszt" nyeretünk Moszkvában, közel háromszoros pénzért

  • Cesc18

Csütörtökön az Alexander Bublik-Albert Ramos-Vinolas mérkőzésből húznánk hasznot.

Kisebb meglepetések tarkították eddig a moszkvai viadalt, legalábbis ami a férfiak versenyét illeti. Szimatolunk egyet csütörtökre is, úgy gondoljuk, hogy az orosz születésű, de tavaly óta kazah színekben versenyző Alexander Bublik boríthatja a papírformát Albert Ramos-Vinolas ellen.

Bublik a top 100 környékén mozgolódik és egyelőre inkább Challenger-tornákon jönnek neki az eredmények, ugyanakkor ha valahol, akkor Moszkvában oda kell rá figyelni. Pályafutása eddigi lejobb ATP-szereplése az éppen ehhez a helyszínhez kötödik.

Tavaly a selejtezőből indulva egészen a negyeddöntőig menetelt, kiütve többek között az első kiemeltet, méghozzá 11.00-es szorzóval...

Az orosz-kazahnak idén is selejteznie kellett, ahol ezúttal elvérzett, szerencsés vesztesként viszont mégis főtáblára került. Az új esélytől rendre megtáltosodnak a játékosok, Bublik is kihasználta a lehetőséget és az első kanyarban eltakarította az útból Tejmuraz Gabasvilit, igaz, ez abszolút papírforma volt, bár úgy örült neki, mintha a tornát nyerte volna meg.

Szeretnek itt, tényleg szeretnek...jönnek, hogy megnézzenek játszani. Ez a legjobb része a sportnak.

Bublik valószínűleg hatalmas támogatást fog kapni Ramos ellen is, már csak azért is, mert alig maradt orosz teniszező versenyben. 

A spanyol fedett pályán az egyik legsebezhetőbb, Oroszországban pedig eddig sok maradandót nem alkotott. Többször játszott már hazai teniszező ellen, 2011-ben Tursunov, 2013-ban Khachanov verte, míg tavaly Donskoy ellen csak éppenhogy túlélte a nyolcaddöntőt. Szentpéterváron is járt kétszer, ott olyanoktól kapott ki, mint Sidorenko és Przysiezny.

Kiemeltként még nem is kellett pályára lépnie Ramosnak, ami inkább hátrány, mint előny. Nyilván képzettebb, jobb teniszező, mint Bublik, de az orosz tavaly megmutatta, hogy hazai környezetben nagyon motivált és miután underdognak számít, különösebb nyomás nélkül teniszezhet - főleg szerencsés vesztesként. 

A bukmékerek is érzik, hogy nem lesz ez egy sétagalopp a spanyolnak, de véleményünk szerint így sem a legjobban árazták be. "Főműsoridőben", a centeren, várhatóan komoly nézőszám előtt 2.60-ért is látunk értéket Bublik továbbjutásában.

Alexander Bublik-Albert Ramos-Vinolas
hatharom.com
Bublik jut tovább
@2.60
Fogadási határidő: 19:00