Európa Liga

Itt az ideje a liverpooli felébredésnek

Ha az Everton vereséget szenved hazai pályán a Lyon ellen, az Ronald Koeman munkájába kerülhet.

   
  1 x 2
Atalanta-Apollon Limasszol 1.25 5.40 10.00
Everton-Lyon 2.55 3.20 2.65

Két játéknapot követően még három veretlen csapatot is találunk az Európa Liga legérdekesebb, E jelű kvartettjében. Meglepetésre azonban az Everton gárdája a sereghajtó a négyesben, ráadásul Sigurdssonék a legkönnyebbnek tűnő, hazai, Apollon Limasszol elleni mérkőzésüket sem tudták megnyerni. Most az a Lyon látogat a Goodison Parkba, amely eddig két döntetlennel büszkélkedhet.

Lassan nem telik el úgy nap, hogy ne cikkeznének az angol médiában arról, vajon ki pótolja majd Ronald Koemant a liverpooli csapat kispadján. Rooney-ék a remek átigazolási szezont követően, minden várakozással szembe mentek azzal, hogy mind Angliában, mind nemzetközi színtéren alaposan befürödtek, amelyet jól jelez, hogy 8 fordulót követően csupán 8 egységgel állnak a Premier League-ben. Ráadásul ha csütörtök este a Lyon elvinné a három pontot a Mersey-parti városból, az EL-ben is pokolian nehéz helyzetbe kerülnének a kék-fehérek.

243251

Koeman dolgát persze egész évben sérülések is nehezítik már augusztus óta, Seamus Coleman, Ramiro Funas Mori, Ross Barkley, Yannick Bolaise és James McCarthy is azok táborát gyarapítja, akik eddig még egy percet sem játszhattak az csapatban.

"Nagyon fontos mérkőzés elé nézünk, ahol győznünk kell. Már az Apollon ellen is közel álltunk a sikerhez, de az utolsó pillanatokban gólt kaptunk. Az elején úgy számoltunk, hogy hazai pályán kilenc pontot szerzünk és idegenben is csipegetünk majd néhány egységet, de ez most felülíródott és újratervezés szükséges. Ennek azonban az első lépése mindenképpen a csütörtöki győzelem" - nyilatkozta a holland tréner.

Ha az Everton kikap, nehezen úszhatja meg Koeman

Koeman egyébként megerősítette, hogy a napokban találkozott ugyan a klub elöljáróival, ám a meeting témája az volt, hogy a vezetőség teljes mellszélességgel a klub és az edző mögött áll, nem pedig az ő menesztése.

Persze a Lyonnál sem fenékig tejfel az élet, Fekirék az utolsó kilenc meccsükből csupán kettőt nyertek meg, igaz, a legutóbbit éppen a címvédő Monaco ellen hazai pályán. Kollégájával szemben előny lehet Bruno Génésiónak, hogy minden fontos játékosára számíthat, így erős kerettel érkezhetnek Angliába a franciák.

Nagyon jó kis meccsre van kilátás, a Lyon elöl és hátul is nagyon gólképes, nem véletlenül született a második legtöbb gól a mérkőzéseiken a Ligue 1-ben. Igen masszív, nehezen legyőzhető csapat benyomását keltette eddig Génésio alakulata, így nem lennénk meglepődve, ha döntetlennel érne véget a liverpooli 90 perc.


Az E csoport másik találkozóján két ingadozó formát mutató csapat találkozik Bergamóban. Habár az Atalanta szorzója hazai pályán igen alacsony, jó ha tudjuk, hogy a ciprusi Apollont csupán egyetlen csapat tudta idén megverni, ráadásul a Lyon és az Everton is csak egy pontra volt jó ellenük.

A vendégektől Roberge (13/1) személyében hiányozni fog az egyik kezdő középső védő, a hazaiaknál viszont az alapcsapat kaphat szerepet ezúttal is, hiszen Gian Piero Gasperini eddig sem tartalékolt az EL-ben.

A másik találkozóhoz hasonlóan itt is bízhatunk a gólokban, nem gondolnánk, hogy a ciprusiak bunkerfutballal próbálkoznak majd.

2017-10-19;73