Bajnokok Ligája

Érik a madridi pofára esés?

  • varin

Igen jól kereshetünk már azzal, ha az Atlético Madrid mégis továbbjutna a csoportjából.

Fotó: Mundo Deportivo

Csalódást keltő 0-0-t ért el az Atlético Madrid Bakuban, amely még nagyon sokba kerülhet Griezmannéknak. A spanyolok csupán annak örülhettek, hogy a Chelsea végül ki tudott egyenlíteni a Roma ellen, ugyanis ha a Farkasok elvitték volna mindhárom egységet a Stamford Bridge-ről, akkor lassan már csak az Európa Ligában gondolkozhatott volna Simeone. A helyzet persze így sem ideális, a Tico lemaradása három pont és az oddsok is beszédesek.

   
  1 x 2
Roma-Chelsea 2.65 3.30 2.50
Atlético Madrid-Karabakh Baku 1.08 8.50 25.00

Ami biztosnak tűnik, az Atlético Madridnak a következő két mérkőzésén hat pontot kell szereznie, közben pedig bízniuk kell abban, hogy a Chelsea három ponttal távozik az olasz fővárosból. Amennyiben viszont Dzekóék egyetlen pontot is szereznek hazai pályán, már égetően nehéz helyzetbe kerülnek a spanyolok.

Egyenlő pontszám esetén az egymás elleni eredmény számít, vagyis ha az Atlético megveri a Romát az ötödik körben, pontegyenlőség esetén a hispánok örülhetnek.

Hogy mennyire nem kényelmes jelenleg az Atlético helyzete, azt remekül mutatja az is, hogy a továbbjutásukra jelenleg 2.50-szeres szorzón fogadhatunk. Ám akik szerint ennél több esélye van a Matracosoknak, hogy végül megmeneküljenek a szégyentől, érdemesebb lehet inkább azt megjátszaniuk, hogy a Roma nem jut tovább, 3-szoros oddson.

A csoportkör és az igen szoros C jelű kvartett október 31-én folytatódik, amikor is az Atlético a Karabakh gárdáját látja vendégül, míg a Roma a Chelsea-t fogadja.

243159