Átigazolás

Barcelonai megfigyelők jártak a Real Madrid meccsén

  • varin

Két Spurs-játékost figyeltek árgus szemekkel a katalánok. Hiányposztra igazolnának.

Csalódást keltő döntetlent ért csak el a Real Madrid a Tottenham elleni, hazai BL-találkozón kedden este, ám ami az egyik oldalon bosszúság, az a másik oldalon öröm. Mivel a Dortmund közben nem tudott nyerni a ciprusi Nicosia pályáján, a továbbjutás szinte biztosan eldőlt, a londoni klub a legjobb 16 kapujában érezheti magát. A Spurs-játékosok közül ketten külön is motiváltak lehettek, hiszen nem kisebb klub, mint a Barcelona megfigyelői nézték minden megmozdulásukat.

Fotó: The Sun

A Bleacher Report jelentése szerint azonban nem Harry Kane vagy az amúgy eltiltott Dele Alli érdekli a katalánokat, hanem Christian Eriksen és Davinson Sánchez.

Különösen utóbbi futballista esetében meglepő az érdeklődés, hiszen a 21 éves kolumbiai eddig viszonylag keveset futballozott még felnőtt szinten, ám dicséretére váljon, hogy első angliai évében máris stabil kezdő tud lenni a Premier League egyik legerősebb csapatában.

Christian Eriksen esetében talán már kevésbé meglepő az "udvarlás", hiszen évek óta nagyon jó teljesítményt nyújt a Spurs középpályáján, és az idei évet is gólokkal, gólpasszokkal indította.

A két játékos piaci értéke a Transfermarkt szerint összesen 65 millió euró, ám a realitások szerint ennek körülbelül a kétszeresét kellene fizetniük Valverdééknek.

Eriksent Katalóniában Coutinho alternatívájának nézték ki, míg Valverde mindenképpen szeretné megerősíteni a védelmet is, így ha nem Sánchez érkezik a Barcához, akkor szóba jöhet még a Southampton bekkje, Virgil van Dijk, illetve a Napoli hátvédje, Kalidou Koulibaly.

Az előző heti döntetlent követően a Barcelona előtt ezúttal habkönnyű győzelem áll a hétvégén, a listavezető ugyanis a sereghajtó Málagát fogadja a Nou Campban. Noha tavaly a kék-fehérek négy pontot is bezsebeltek a Barcelona ellen és Messiéknek hagyományosan nem megy hétvégi riválisuk ellen, nem véletlen a     1.05-ös szorzója, ez a Málaga ugyanis az utóbbi évek leggyengébbike.